Εκλογικοί φορείς ΗΠΑ: «Ουδεμία απόδειξη υπάρχει πως διαγράφτηκαν, χάθηκαν ή αλλοιώθηκαν ψηφοδέλτια»

Gazzetta team
Εκλογικοί φορείς ΗΠΑ: «Ουδεμία απόδειξη υπάρχει πως διαγράφτηκαν, χάθηκαν ή αλλοιώθηκαν ψηφοδέλτια»
Ο Τραμπ εξακολουθεί να "τουιτάρει" πως στις εκλογές τον έκλεψαν και να μην αποδέχεται με τίποτα την ήττα του, κάτι που άλλωστε είχε ξεκαθαρίσει και πριν από αυτές(!), αλλά δυτυχώς γι αυτόν με τίποτα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν οι αιτιάσεις του.
Πολλοί φορείς αρμόδιοι για τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στις ΗΠΑ τόνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους που δημοσιοποίησαν την Πέμπτη, μία εβδομάδα και πλέον μετά την ψηφοφορία της 3ης Νοεμβρίου, πως δεν υπάρχει «ουδεμία απόδειξη» ότι χάθηκαν ή ότι αλλοιώθηκαν ψηφοδέλτια, ή ότι υπήρξε πειρατεία συστημάτων πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν στην καταμέτρηση.
«Οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι πιο ασφαλείς στην ιστορία των ΗΠΑ», διατρανώνουν οι πολιτειακοί και εθνικοί φορείς αυτοί, αρμόδιοι για την ορθή διεξαγωγή της διαδικασίας, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA), η οποία διοικητικά υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.
«Δεν υπάρχει ουδεμία απόδειξη πως οποιοδήποτε σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε, έχασε ή αλλοίωσε ψηφοδέλτια, ή ότι υπέστη πειρατεία καθ' οιονδήποτε τρόπο», τονίζεται στην κοινή ανακοίνωσή τους.
«Μολονότι γνωρίζουμε ότι η εκλογική διαδικασία μας έγινε αντικείμενο διάφορων αβάσιμων ισχυρισμών και εκστρατειών παραπληροφόρησης, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και στην ακεραιότητα των εκλογών μας», επιμένουν.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναπαρήγαγε μερικές ώρες νωρίτερα μέσω Twitter ανυπόστατο «δημοσίευμα» κατά το οποίο ένα από τα συστήματα πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκε στην καταμέτρηση, γνωστό με την ονομασία Dominion, «έσβησε» 2,7 εκατομμύρια ψήφους υπέρ του σε όλη τη χώρα κι έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτές στον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια και σε άλλες πολιτείες-κλειδιά.
Την πληροφορία αυτή διέψευσαν οι εκλογικές αρχές στην Πενσιλβάνια και η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το σύστημα αυτό, η Dominion Voting Systems.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τραμπ έχει σκοπό να προχωρήσει στην καθαίρεση του Κρις Κρεμπς, του επικεφαλής της CISA, ο οποίος υποχρεώθηκε να διαψεύσει δημόσια τις καταγγελίες των Ρεπουμπλικάνων περί νοθείας στις εκλογές.
Η ανακοίνωση των φορέων αντικρούει τους ισχυρισμούς του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του περιβάλλοντός του. Ο Τραμπ αρνείται πάντα να αναγνωρίσει την ήττα του από τον Μπάιντεν, ο οποίος ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών το Σάββατο.
Η άρνηση αυτή περιπλέκει τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον εκλεγμένο πρόεδρο, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου 2021.