Μπάιντεν για Τραμπ: «Ντροπή που δεν παραδέχεται την ήττα του»

Gazzetta team
Μπάιντεν για Τραμπ: «Ντροπή που δεν παραδέχεται την ήττα του»
Στην έξοδο των ΗΠΑ από την εσωστρέφεια στάθηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του για το αξίωμα, Ντόναλντ Τραμπ.

Με τη φράση «Η Αμερική επέστρεψε», ο Μπάιντεν έδωσε τον τόνο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο προπύργιό του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια συνομιλιών του με έξι παγκόσμιους ηγέτες, διατράνωσε την πεποίθησή του ότι «η Αμερική δεν είναι μόνη της πλέον». Όπως είπε, η αντίδρασή τους ήταν ενθουσιώδης, κάτι που κατά τον ίδιο σημαίνει ότι «θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό που απολάμβανε πριν η Αμερική.»

Παράλληλα, σημείωσε πως τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει τη μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ μετά την εκλογική του νίκη και παρά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Μπάιντεν εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα να προτείνει ονόματα υποψηφίων για κάποια υπουργεία έως την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις 26 Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν παραδέχεται την ήττα του, το χαρακτήρισε «ντροπή», ενώ απευθυνόμενος προς τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο είπε: «Κύριε πρόεδρε, ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας».