Γαλλία: Αποκεφαλισμένες χορεύτριες η απάντηση του Charlie Hebdo στην επίθεση της Νίκαιας

Gazzetta team
Γαλλία: Αποκεφαλισμένες χορεύτριες η απάντηση του Charlie Hebdo στην επίθεση της Νίκαιας
Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίθεση με τρεις νεκρούς σε εκκλησία της Νίκαιας, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό επιστρέφει με ένα εξώφυλλο-απάντηση στον αποκεφαλισμό ενός από τα θύματα.

Στο πρωτοσέλιδο της Τετάρτης (4/11) του Charlie Hebdo με τίτλο «Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία» αποκεφαλισμένες ημίγυμνες χορεύτριες λικνίζονται σε ρυθμούς καν καν.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση στη βασιλική Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Γαλλίας ακολούθησε τον αποκεφαλισμό Γάλλου καθηγητή έξω από το σχολείο που εργαζόταν στον Παρίσι στις 16 Οκτωβρίου.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως στο μικροσκόπιο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού είχε μπει πρόσφατα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω της κόντρας του με τον Εμανουέλ Μακρόν με αφορμή τα θρησκευτικά ζητήματα και την αντίδραση του Γάλλου προέδρου στα φαινόμενα ισλαμικού φανατισμού.

Στο συγκεκριμένο σκίτσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανασήκωνε το ρούχο μίας μουσουλμάνας και αντικρίζοντας τα γυμνά της οπίσθια, αναφωνούσε: «Ωωω, ο Προφήτης!».

Μάλιστα το περιοδικό είχε συνδυάσει τη γελοιογραφία με τη λεζάντα «ο Ερντογάν στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».

Πηγή: Reader.gr