Κορονοϊός: Ο Μακρόν ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ο Μακρόν ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα. Σχεδόν 19.000 τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί για την αναχαίτιση της πανδημίας COVID-19, καθώς η χώρα κατέγραψε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν 19.000 νέων λοιμώξεων της νόσου.

«Σε μέρη όπου η ασθένεια κυκλοφορεί πολύ γρήγορα (...) θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε στα δύο μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας. «Είναι αρκετές εβδομάδες τώρα που ο ιός κυκλοφορεί γρήγορα», τόνισε.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να «προχωρήσουμε σε περισσότερους περιορισμούς» σε περιοχές όπου η Covid-19 "κυκλοφορεί πολύ γρήγορα", τη στιγμή που η υγειονομική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές.

Μετά τη Μασσαλία (νότια) και τη Γουαδελούπη (Αντίλλες) πριν από δέκα ημέρες, τέθηκαν σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα την Τρίτη στο Παρίσι και τα πλησιέστερα προάστιά του, και ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα ενημερώσει για την κατάσταση αύριο, Πέμπτη το απόγευμα, με μια πιθανή ένταξη νέων πόλεων σε "κατάσταση μέγιστου συναγερμού".

«Σε μέρη όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ γρήγορα, ιδίως όπου κυκλοφορεί πολύ μεταξύ των ηλικιωμένων, που είναι οι πιο ευάλωτοι, και όπου βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη πληρότητα στα κρεβάτια των μονάδων εντατικής θεραπείας, πρέπει να προχωρούμε σε περισσότερους περιορισμούς, όπως αυτοί που γνωρίζουμε για παράδειγμα στην περιοχή Μπους-ντι-Ρον ή στο Παρίσι και στα πλησιέστερα προάστια», τόνισε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Ωστόσο, ο αρχηγός του κράτους απέκλεισε έναν νέο περιορισμό στις μετακινήσεις: "η στρατηγική που έχουμε υιοθετήσει δεν είναι αυτή, είναι να ενισχύσουμε και να αναθέσουμε περισσότερες ευθύνες στους πολίτες μας: δεν είμαστε, και δεν θα είμαστε για πολλούς μήνες σε μια κανονική περίοδο", εξήγησε.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη 18.746 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, ένα νέο ημερήσιο υψηλό όλων των εποχών και σχεδόν διπλάσιο από τον ημερήσιο σύνολο των 10.489. κρουσμάτων χθες Τρίτη.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τη λοίμωξη της COVID-19 αυξήθηκε κατά 80, και πλέον ανέρχεται σε 32.445, και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 653.509.