Κορονοϊός: Η Ιταλία λέει «όχι» σε νέο lockdown

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η Ιταλία λέει «όχι» σε νέο lockdown
Στην Ιταλία βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης και επίσημα νέων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όχι σε νέα lockdown αλλά πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, αυτό είναι το «σύνθημα» στην Ιταλία ώστε να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, o υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης Κόντε είναι να αποφύγει την επιβολή νέου lockdown, αλλά παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν πιο αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στην Ιταλία βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης και επίσημα νέων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα κυριότερα από αυτά φέρεται να είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους, η μείωση του ωραρίου λειτουργίας καφέ και εστιατορίων και ο περιορισμός του αριθμού συμμετεχόντων σε τελετές και ιδιωτικές γιορτές.

Παράλληλα, προχωρούν και στην επανασύσταση της «ομάδας δράσης» στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης. Κατά την πρώτη φάση της πανδημίας είχε συντονίσει τις διάφορες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.