Οι Τούρκοι προετοιμάζουν νέο σκηνικό έντασης με το Oruc Reis

Gazzetta team
Οι Τούρκοι προετοιμάζουν νέο σκηνικό έντασης με το Oruc Reis
H εφημερίδα Yeni Safak που απηχεί απολύτως τις απόψεις του Ερντογάν, έγραψε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να απαντήσει στις δύο ελληνικές NAVTEX με δύο δικές της.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis χθες βράδυ αγκυροβόλησε τα ανοιχτά του κόλπου της Αττάλειας με βάση τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η «Γενί Σαφάκ» γράφει στο πρώτο θέμα της: «Το Oruc Reis έτοιμο για νέα αποστολή», σε απάντηση των δύο NAVTEX της Ελλάδας ανοιχτά της Κρήτης, ενώ επισημαίνει πως ήδη το ερευνητικό σκάφος της γείτονος έφυγε από την Αττάλεια που ήταν για συντήρηση.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει: «Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας για ανεφοδιασμό και συντήρηση, απέπλευσε τη νύχτα».

Πάντως, εκτός της «Γενί Σαφάκ» και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα σήμερα, που αναδεικνύουν το θέμα σήμερα, υποστηρίζουν ότι «η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών και τέτοιες κινήσεις δεν θα λύσουν τα προβλήματα, αλλά θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή».