Τρομάζει ο Τραμπ: Αρνήθηκε να απαντήσει αν θα παραδώσει ειρηνικά την προεδρία (vid)

Gazzetta team
Τρομάζει ο Τραμπ: Αρνήθηκε να απαντήσει αν θα παραδώσει ειρηνικά την προεδρία (vid)
«Θα δούμε τι θα γίνει», ήταν η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν εγγυάται την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου!..

Φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ κατά βάθος αρχίσει να συνειδητοποιεί πως η αμερικανική κοινή γνώμη, αρχίζει να αποστασιοποιείται από αυτόν και θα είναι δύσκολο να κερδίσει τις εκλογές.

Διαφορετικά ως θα μπορούσε να εξηγηθεί, το ότι είπε πως θέλει να διορίσει ο ίδιος το νέο δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο στη θέση της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, που έφυγε από τη ζωή πριν μερικές μέρες. Και αυτό καθώς πιστεύει ότι εκεί θα καταλήξουν οι εκλογές και θέλει να έχει τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία εκεί.

Ακολούθως και σε ερώτηση για το αν θα παραδώσει «ειρηνικά» την εξουσία αν χάσει, είπε «θα δούμε», λέγοντας μετά, πως θα υπάρξει «συνέχεια» της κρατικής εξουσίας στη χώρα. Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ είπε πως ενόψει των φετινών εκλογών, ότι ενδέχεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα στη δικαιοσύνη εάν ηττηθεί. Γι αυτό άλλωστε και θέλει ο ίδιος να διορίσει το πρόσωπο για την έδρα που έμεινε κενή στο εννεαμελές Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προληπτικά κρατάει «πισινή» για το αποτέλεσμα, επικαλούμενος το ενδεχόμενο νοθείας, ειδικά στις επιστολικές ψήφους.