Η μέρα έγινε νύχτα και έριξε μαύρη βροχή στο Σάο Πάολο εξαιτίας των πυρκαγιών (vid)

Gazzetta team
Η μέρα έγινε νύχτα και έριξε μαύρη βροχή στο Σάο Πάολο εξαιτίας των πυρκαγιών (vid)
Απίστευτες και στενάχωρες εικόνες από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου έριξε κυριολεκτικά μαύρη βροχή εξαιτίας των πυρκαγιών!

Ένα τρομερό θέαμα, και στενάχωρο αν μη τι άλλο να το βλέπει κανείς, αντίκρισαν οι κάτοικοι του Σάο Πάολο, καθώς έβρεξε μαύρο νερό, στην κυριολεξία!

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο, και συμβαίνει εξαιτίας των πυρκαγιών, που πλήττουν για άλλη μια χρονιά τη Βραζιλία! Μπορεί να φανταστεί κανείς για το πόσο καταστροφικές πυρκαγιές πρόκειται...

Συγκεκριμένα, τα σύννεφα καπνού από την περιοχή του Μάτο Γκρόσο σκέπασαν την πολιτεία του Σάο Πάολο, σκοτεινιάζοντας τον ουρανό, σαν να ήταν νύχτα. Και τα σύννεφα με τη σειρά τους έριξαν μαύρο νερό, το οποίο, φυσικά, είναι και επικίνδυνο.

«Το μολυσμένο νερό της βροχής ίσως περιέχει τοξικές ενώσεις, οπότε χρειάζεται προσοχή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για κατανάλωση από ανθρώπους ή ζώα», προειδοποίησε η πολιτική προστασία σε ανακοίνωσή της.

Αυτό το φαινόμενο είναι μία μόνο από τις συνέπειες των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή Παντανάλ τους τελευταίους μήνες και ειδικά τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ