Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Έστειλαν φάκελο με ρικίνη στον Ντόναλντ Τραμπ!

Gazzetta team
Συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Έστειλαν φάκελο με ρικίνη στον Ντόναλντ Τραμπ!
Έναν φάκελο, που περιείχε ρικίνη και είχε ως παραλήπτη τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ανακάλυψαν οι αμερικανικές Αρχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, όπως αποκαλύπτει το CNN!

Συναγερμός έχει σημάνει στον Λευκό Οίκο και στις ΗΠΑ, καθώς, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές, στάλθηκε φάκελος που περιείχε ρικίνη και είχε ως παραλήπτη τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ!

Την είδηση αποκαλύπτει απόψε (19/9) το CNN, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους, οι οποίοι τόνισαν πως πραγματοποιήθηκαν δύο δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η παρουσία της ρικίνης. Να σημειώσουμε πως όλα τα μηνύματα για τον Λευκό Οίκο ταξινομούνται και ελέγχονται σε εγκαταστάσεις εκτός του χώρου, πριν φτάσουν στην προεδρική κατοικία.

Το FBI και η μυστική υπηρεσία, αναφέρει το CNN, ερευνούν το θέμα.

Τι είναι η ρικίνη

Η ρικίνη είναι μια εξαιρετικά τοξική φυσικώς απαντώμενη λεκτίνη που απαντάται στους σπόρους του φυτού ρετσινολαδιά (Ricinus communis). Μία δόση καθαρής ρικίνης σε σκόνη με μέγεθος ολίγων κόκκων επιτραπέζιου αλατιού μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε ενήλικα άνθρωπο.

Σε περίπτωση κατάποσης, προκαλεί ναυτία, έμετο και εσωτερική αιμορραγία του στομάχου και των εντέρων, ακολουθούμενη από ανεπάρκεια του ήπατος, του σπλήνα και των νεφρών και θάνατο από κατάρρευση του κυκλοφορικού συστήματος.