Το Facebook ανοίγει τον λογαριασμό ανήλικης που πέθανε

Gazzetta team
Το Facebook ανοίγει τον λογαριασμό ανήλικης που πέθανε
Οι δικαστές είχαν ήδη αποφασίσει το 2018 ότι το Facebook έπρεπε να παράσχει στους γονείς τα δεδομένα της κόρης τους.

Στη δικαστική διαμάχη σχετικά με την ψηφιακή κληρονομιά ενός κοριτσιού, η απόφαση του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου είναι σαφής: το Facebook πρέπει να επιτρέψει στους κληρονόμους της, τους γονείς της εν προκειμένω, την άμεση πρόσβαση στον αποκλεισμένο λογαριασμό της θανούσας κόρης τους.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Οι δικαστές είχαν ήδη αποφασίσει το 2018 ότι το Facebook έπρεπε να παράσχει στους γονείς τα δεδομένα της κόρης τους. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία δεν έθεσε στη διάθεσή τους όλα τα αρχεία.

Οι γονείς προσέφυγαν ξανά στο (Ανώτατο αυτή τη φορά) Δικαστήριο διότι ήθελαν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στο προφίλ της νεκρής κόρης τους στο Facebook, αφού έψαχναν να βρουν ενδείξεις για το αν η 15χρονη κόρη τους είχε αυτοκτονήσει.

Το Facebook είχε θέσει τον λογαριασμό του κοριτσιού στη λεγόμενη «εις μνήμην» κατάσταση. Ούτε οι γονείς δεν μπορούσαν έτσι να έχουν πρόσβαση στο πρωτότυπο προφίλ της κόρης τους. Κάτι το οποίο τώρα είναι πλέον δυνατό.