Μπερλουσκόνι: «Δίνω μάχη για να ξεπεράσω τον κορονοϊό, που είναι πραγματική κόλαση»

Gazzetta team
Μπερλουσκόνι: «Δίνω μάχη για να ξεπεράσω τον κορονοϊό, που είναι πραγματική κόλαση»
«Δίνω μάχη για να ξεπεράσω τον κορονοϊό, που είναι πραγματική κόλαση», είπε στους γερουσιαστές του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πολιτική αναφορά του Καβαλιέρε στον Πλάτωνα.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μολύνθηκε με κορονοϊό και βρίσκεται εδώ και πέντε ημέρες στο νοσοκομείο του Μιλάνου Σαν Ραφαέλε, συνδέθηκε τηλεφωνικά με τους γερουσιαστές του κόμματός του Φόρτσα Ιτάλια και μίλησε για την κατάσταση της υγείας του.

«Δίνω μάχη για να ξεπεράσω αυτή την ασθένεια, που είναι πραγματική κόλαση, είναι τρομερά άσχημη. Από τις χιλιάδες ασθενών που εξετάσθηκαν στο Σαν Ραφαέλε, είμαι ο πέμπτος σε ό,τι αφορά το ιικό φορτίο. Έβαλα τα δυνατά μου και ελπίζω πραγματικά να καταφέρω να γίνω καλά», τόνισε ο Καβαλιέρε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θέλει να πάρει μέρος στην τελευταία εβδομάδα εκστρατείας πριν τις περιφερειακές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, διότι «φοβάται την αποχή και πρέπει να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση ανίκανων».

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με σαφή αναφορά στον Πλάτωνα, τόνισε ότι «η ψήφος αποτελεί ηθική υποχρέωση, όπως είχε πει και ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος στους Αθηναίους, διότι σε όποιον επιλέγει την αποχή, του αξίζει μια κυβέρνηση ανίκανων».