Γαλλικά ΜME: Η Γαλλία δανείζει στην Ελλάδα δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες

Gazzetta team
Γαλλικά ΜME: Η Γαλλία δανείζει στην Ελλάδα δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες
Οι φρεγάτες βρίσκονται σε τελικό στάδιο δοκιμών και διαθέτουν υπερσύχρονα συστήματα αεράμυνας περιοχής, κάτι που ενδιαφέρει το Πολεμικό Ναυτικό.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η χώρα τους θα δανείσει στην Ελλάδα δυο υπερσύγχρονες φρεγάτες.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο γαλλικές φρεγάτες FREMM, που ναυπηγήθηκαν αντιστοίχως ως «Αλσατία» και «Λωρένη» το 2019.

Αυτή τη στιγμή, οι φρεγάτες βρίσκονται σε τελικό στάδιο δοκιμών και διαθέτουν υπερσύχρονα συστήματα αεράμυνας περιοχής, κάτι που ενδιαφέρει το Πολεμικό Ναυτικό. Εξαιρετικές επιδόσεις φαίνεται ότι έχουν και στον αντιυποβρυχιακό πόλεμο.

Επίσης, διαθέτουν μεγάλη ταχύτητα που φτάνει τους 27 κόμβους ενώ μπορούν να φέρουν συστήματα που θέλει το πολεμικό ναυτικό και για τα οποία έχουν συζητήσει και για τις φρεγάτες Μπελαρά.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ οι δύο φρεγάτες δεν αποκλείεται να παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού ως ενδιάμεση λύση μέχρι η Αθήνα να καταλήξει σε συζητήσεις για τις φρεγάτες με τις οποίες θα ενισχύσει το πολεμικό ναυτικό.

Ωστόσο από το υπουργείο Άμυνας η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε και διαψεύδεται όπως μεταδόθηκε στο δελτίο του ΣΚΑΙ.