Το μεγαλύτερο συνδικάτο αστυνομικών στις ΗΠΑ στηρίζει τον Τραμπ στις εκλογές

Gazzetta team
Το μεγαλύτερο συνδικάτο αστυνομικών στις ΗΠΑ στηρίζει τον Τραμπ στις εκλογές
Να στηρίξουν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει το μεγαλύτερο συνδικάτο Αστυνομικών στις ΗΠΑ τα 355.000 μέλη του.

To μεγαλύτερο συνδικάτο αστυνομικών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε τη στήριξή του στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, ενισχύοντας το μήνυμα του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα ότι είναι o υποψήφιος πρόεδρος του «νόμου και τάξης» εν μέσω διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας και της φυλετικής αδικίας.

Το συνδικάτο Fraternal Order of Police (FOP) που αριθμεί περισσότερα από 355.000 μέλη σε εθνικό επίπεδο ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ έχει επιδείξει την υποστήριξή του και την κατανόησή του προς τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου που βρίσκονται αντιμέτωποι με πολιτικές αναταραχές σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες.

«Το FOP είναι υπερήφανο που υποστηρίζει έναν υποψήφιο που καλεί σε νόμο και τάξη ολόκληρο το έθνος μας», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Πάτρικ Γιόες πρόεδρος του πανεθνικού συνδικάτου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η προεκλογική ομάδα του αντιπάλου του Τραμπ στις εκλογές, του Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος έλαβε τη στήριξη από σχεδόν 200 πρώην και νυν αξιωματικούς των δυνάμεων της επιβολής του νόμου.

Οι αντίθετες ανακοινώσεις στήριξης έρχονται καθώς ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τις τελευταίες εβδομάδες υπερθεματίζει το μήνυμα περί «νόμου και τάξης» δύο μήνες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ ο Μπάιντεν επιχειρεί να στρέψει την προσοχή στον χειρισμό από τον Τραμπ της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων αναφέρει πως μια προεδρία Μπάιντεν θα οδηγήσει σε ανομία, ενώ επιδιώκει να συνδέσει τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομπάμα με τις ταραχές που πυροδοτήθηκαν από τους πυροβολισμούς αστυνομικών εναντίων Αφροαμερικανών.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος κατηγορεί τον Τραμπ ότι τροφοδοτεί βία με τη ρητορική του. Έχει ασπαστεί τις εκκλήσεις διαδηλωτών για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία, αλλά έχει καταδικάσει τις ταραχές και τις λεηλασίες που έχουν σκιάσει κάποιες από τις ως το επί πλείστον ειρηνικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα που γίνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Έχει καταδικάσει κάθε μορφής βίας, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αισθανόμουν ασφαλής στην Αμερική του Τζο Μπάιντεν», δήλωσε ο Τομ Μάνγκερ, πρώην αρχηγός της αστυνομίας στην κομητεία του Μοντγκόμερι, στο Μέριλαντ, σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε από την εκστρατεία Μπάιντεν.

Ο κατάλογος των αξιωματικών που ανακοίνωσε η εκστρατεία του Μπάιντεν ότι τον στηρίζουν περιλαμβάνει εν ενεργεία και πρώην εισαγγελείς, σερίφηδες και άλλους αξιωματούχους της επιβολής του νόμου από όλη τη χώρα.

Αργότερα σήμερα, ο Μπάιντεν αναμένεται να επικρίνει τη διαχείριση από τον Τραμπ της αμερικανικής οικονομίας που πλήττεται από την πανδημία Covid-19.

Η υγειονομική κρίση που έχει σκοτώσει πάνω από 186.000 Αμερικανούς συνοδεύεται τις τελευταίες ημέρες από ταραχές στο Πόρτλαντ, στο Όρεγκον και στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, όπου ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε στα τέλη Αυγούστου πισώπλατα τον μαύρο Τζέικομπ Μπλέικ.

Τραμπ και Μπάιντεν επισκέφτηκαν και οι δύο αυτή την εβδομάδα την Κενόσα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να βοηθήσει την πόλη να ανακάμψει από τις νύχτες των βίαιων διαδηλώσεων, ενώ ο Μπάιντεν συναντήθηκε με την οικογένεια του Μπλέικ και εστίασε στην επούλωση των φυλετικών αδικιών.