Κομισιόν: Στην αγορά το εμβόλιο της AstraZeneca ενδεχομένως και πριν από τον Δεκέμβριο

Gazzetta team
Κομισιόν: Στην αγορά το εμβόλιο της AstraZeneca ενδεχομένως και πριν από τον Δεκέμβριο
Όπως ενημέρωσε ο Ευρωπαίος ειδικός, υπάρχουν έξι πιθανά εμβόλια κατά του κορονοϊού στην οποία επενδύει η Κομισιόν.

Ακόμα και τον Νοέμβριο ενδέχεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσουν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

Όπως είπε περίπου 30 εκατ. δόσεις θα είναι διαθέσιμες για τα κράτη-μέλη ως το τέλος του 2020, κάτι που σημαίνει ότι για την Ελλάδα θα εξασφαλιστούν περίπου 600.000 δόσεις.

Πρόκειται για το εμβόλιο της εταιρίας AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον Eυρωπαίο ειδικό, υπάρχουν έξι πιθανά εμβόλια στην οποία επενδύει η Κομισιόν. Τα κράτη-μέλη έχουν παραγγείλει διαφορετικές δόσεις από κάθε ένα από αυτά. Ωστόσο, όλες οι χώρες έχουν επενδύσει στην AstraZeneca.

«Θέλουμε όλα τα κράτη-μέλη να έχουν την ίδια τιμή και να το λάβουν ταυτόχρονα. Έχουν αποφασίσει ποια εμβόλια θέλουν. Στη συνέχεια θα τα αγοράσουν», τόνισε.

Η Επιτροπή συνεχίζει να συζητεί παρόμοιες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων και έχει ολοκληρώσει επιτυχημένες διερευνητικές συνομιλίες με τη Sanofi-GSK στις 31 Ιουλίου, την Johnson & Johnson στις 13 Αυγούστου, την CureVac στις 18 Αυγούστου και τη Moderna στις 24 Αυγούστου.

«Η Επιτροπή εργάζεται ασταμάτητα για να παρέχει στους πολίτες της ΕΕ ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του COVID-19 το συντομότερο δυνατό. Η έναρξη ισχύος της σύμβασης με την AstraZeneca είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου σε αυτό το θέμα», σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Συμφωνία Κομισιόν - AstraZeneca για το εμβόλιο, τέλη του 2020 οι πρώτες δόσεις