Αδιανόητη αστυνομική βία στις ΗΠΑ: Τον συνέλαβαν, του έβαλαν σακούλα και πέθανε (vid)

Gazzetta team
Αδιανόητη αστυνομική βία στις ΗΠΑ: Τον συνέλαβαν, του έβαλαν σακούλα και πέθανε (vid)
Ξεπερνά κάθε αρρωστημένη φαντασία το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που είδε το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ.

Ούτε και το πιο αρρωστημένο μυαλό δεν θα σκεφτόταν αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ, στο νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που είδε το φως της δημοσιότητας με θύμα έναν 41χρονο.

Αυτό έλαβε χώρα στις 23 Μαρτίου όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο τετράγωνο 400 της λεωφόρου Jefferson από τον αδελφό του θύματος, ο οποίος ήταν σε παραλήρημα λόγω χρήσης ναρκωτικών και κυκλοφορούσε γυμνός.

Στο video όμως που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες, ο Ντάνιελ Προυτ δεν φαίνεται να προβάλει καμία αντίσταση στους αστυνομικούς και ξαπλώνει αμέσως στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες, τον κυκλώνουν και αρχίζουν να τον χλευάζουν, ενώ ένας από αυτούς βγάζει μία πλαστική σακούλα και την τοποθετεί στο κεφάλι του 41χρονου αφροαμερικανού. Αμέσως να παρουσιάζει συμπτώματα πανικού και τότε οι αστυνομικοί τον ξαπλώνουν εκ νέου στην άσφαλτο και ένας του πιέζει το κεφάλι στο οδόστρωμα.

Ο 41χρονος αφροαμερικανός σταματά να κινείται. Στο σημείο καταφτάνει ασθενοφόρο και αμέσως οι διασώστες ξεκινούν διαδικασία ανάνηψης. Ο Ντάνιελ Προυτ καταλήγει εγκεφαλικά νεκρός και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου αφήνει την τελευταία του πνοή μία εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο θάνατος προκλήθηκε από «επιπλοκές ασφυξίας σε περιβάλλον φυσικής συγκράτησης και από διέγερση του παραληρήματος από οξεία δηλητηρίαση από φαινκυκλιδίνη [PCP]».