Αναθεωρεί τις οδηγίες του ο ΠΟΥ για τη μάσκα στα παιδιά

Gazzetta team
Αναθεωρεί τις οδηγίες του ο ΠΟΥ για τη μάσκα στα παιδιά
Οι δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ είχαν συγκαλέσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να επανεξετάσουν τα περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τη συμβολή των παιδιών στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους, συνιστά ο ΠΟΥ. Απαγορεύεται για παιδιά κάτω των 5 ετών.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο ΠΟΥ, σε συνεργασία με την Unicef, δημοσίευσε νέα οδηγία την Παρασκευή, για τα παιδιά και το πότε πρέπει να φορούν μάσκες για να εμποδίσουν την εξάπλωση της κρίσης του κορονοϊού.

Οι δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ είχαν συγκαλέσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να επανεξετάσουν τα περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τη συμβολή των παιδιών στην εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς και σχετικά με τα οφέλη της μάσκας στα παιδιά.

Με βάση αυτά τα ευρήματα, καθώς και τις εκτιμήσεις σχετικά με τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών, δήλωσαν ότι οι οδηγίες διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες.

Ως εκ τούτου, ο ΠΟΥ συνιστά «παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να φορούν μάσκα υπό τις ίδιες συνθήκες με τους ενήλικες, ιδίως όταν δεν μπορούν να εγγυηθούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους άλλους και υπάρχει ευρεία μετάδοση στην περιοχή». Το έγγραφο αναγνώρισε ότι παραμένει άγνωστο σε ποιο βαθμό τα παιδιά συμβάλλουν στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Ωστόσο, είπε ότι ενώ υπάρχουν κάποιες περιορισμένες ενδείξεις ότι τα μικρά παιδιά μπορεί να έχουν χαμηλότερη ευαισθησία σε λοίμωξη σε σύγκριση με τους ενήλικες, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι έφηβοι «μπορεί να διαδραματίσουν πιο ενεργό ρόλο στη μετάδοση από ότι τα μικρότερα παιδιά».

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ δήλωσαν ότι τα παιδιά κάτω των 5 ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκα. «Αυτό βασίζεται στην ασφάλεια του παιδιού και στην ικανότητα κατάλληλης χρήσης μάσκας με ελάχιστη βοήθεια», ανέφεραν.

Πηγή: Reader.gr