Κομισιόν: «Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια» (vid)

Gazzetta team
Κομισιόν: «Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια» (vid)
Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα εμβόλια του κορονοϊού και την ημερομηνία που θα είναι έτοιμα ώστε να διατεθούν στις ευρωπαϊκές χώρες προέβη η Κομισιόν.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Λουνέλα, απάντησε για το θέμα με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού αναφέροντας δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Νωρίτερα σήμερα (18/8), ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε σε χιλιάδες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, που θα φτάσουν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια», ήταν η απάντηση της Βίβιαν Λουνέλα, η οποία πρόσθεσε πως στρατηγική της Ένωσης είναι να έχει τα εμβόλια όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά και με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Παράλληλα η Βίβιαν Λουνέλα ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρείες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα κράτη - μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Είναι μία εργασία εν εξελίξει, καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών», τόνισε.

Μάλιστα παρέπεμψε σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιά ή στις αρχές της επόμενης.