Κίνα: 22 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες, όλα «εισαγόμενα»

Gazzetta team
Κίνα: 22 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες, όλα «εισαγόμενα»
Είκοσι δύο νέα κρούσματα του Covid 19 εμφανίστηκαν στην Κίνα απ όπου ξεκίνησε ο ιός, την τελευταία ημέρα, αλλά όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, όλα ήταν "εισαγόμενα".

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη (18/8) ότι το προηγούμενο 24ωρο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 22 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ισάριθμων με την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοινώνει ότι δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν άλλοι 17 ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού, έναντι 37 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει αυτού του είδους τις περιπτώσεις στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Άλλοι 39 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν το προηγούμενο 24ωρο και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 595 ασθενείς, οι 27 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της Covid-19 επί συνόλου 84.871 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.