Πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας: «Ο μόνος έξυπνος άνδρας στην Ελλάδα είναι ο Αποστολάκης» (pic & vid)

Gazzetta team
Πρωτοσέλιδο τουρκικής εφημερίδας: «Ο μόνος έξυπνος άνδρας στην Ελλάδα είναι ο Αποστολάκης» (pic & vid)
Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, έχουν γίνει «σημαία» από αρκετά ΜΜΕ.

Η τουρκική εφημερίδα Yeniçağ, στο πρωτοσέλιδό της Παρασκευής (14/8), αναφέρει ότι «ο μόνος έξυπνος άνδρας στην Ελλάδα είναι ο Αποστολάκης» και συνεχίζει ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, δήλωσε ότι: «Κανείς δεν πρόκειται να χαλάσει τη σχέση του με την Τουρκία για δικό μας θέμα».

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σε δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο κύριος Αποστολάκης ότι αν προκύψει μία σύγκρουση με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε τις συγκεκριμένες δηλώσεις και στις 12 Αυγούστου στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

«Βλέπετε να έχει προκύψει κάτι που να μην με δικαιώνει; Έχει αλλάξει κάτι; Βλέπετε να είναι κανείς δίπλα μας; Όταν σχεδιάζουν οι στρατιωτικοί σχεδιάζουν με το δυσμενέστερο σενάριο. Οι πιθανότητες λοιπόν εάν προκύψει μία σύγκρουση να είμαστε μόνοι μας είναι περισσότερες από το να συμβεί κάτι άλλο.

Πολύ δύσκολα κάποιος θα χαλάσει τις σχέσεις του ή θα έρθει σε πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία για δικό μας θέμα. Θα πρέπει να διακυβεύονται σοβαρά συμφέροντα για να γίνει αυτό. Επομένως με αυτή τη λογική καλό είναι να ξέρουμε και να υπολογίζουμε ότι ό,τι κάνουμε πρέπει να το μετράμε με τις δικές μας δυνατότητες. Έχουμε δυνατότητες», απάντησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε σχετική ερώτηση που του ετέθη.

Φυσικά όπως ήταν επακόλουθο τη συγκεκριμένη δήλωση αναπαρήγαγαν αρκετά φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα όπως η Yeni Şafak και το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πηγή: reader.gr