Το Oruc Reis επιστρέφει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Gazzetta team
Το Oruc Reis επιστρέφει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αλλαγή της πορείας πραγματοποίησε το Oruc Reis, το οποίο κατευθύνεται εκ νέου προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα κάνοντας στροφή 180 μοιρών.

Συγκεκριμένα, ενώ όλα έδειχναν ότι το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος Oruc Reis έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Αττάλεια και η περιοχή αποσυμφορείται, μέσα στη νύχτα έκανε «αναστροφή».

Έτσι, χάραξε νοτιοδυτική ρότα και κατευθύνεται εκ νέου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συνεχίζει να έχει απλωμένα τα καλώδιά του και κινείται με χαμηλή ταχύτητα 4,5 κόμβων, ενώ πάντα δίπλα του είναι και τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν και έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το Oruc Reis.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη πορείας, το Oruc Reis τα ξημερώματα έκανε και πάλι αναστροφή, κινούμενο νοτιοδυτικά, προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το πλοίο, όπως φαίνεται στα ραντάρ, κινείται με ταχύτητα 4,6 κόμβων νοτιοδυτικά, με πορεία προς την θαλάσσια περιοχή που βρισκόταν πριν δύο ημέρες, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ