Oruc Reis: Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μπήκε στην κυπριακή ΑΟΖ (pics)

Gazzetta team
Oruc Reis: Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μπήκε στην κυπριακή ΑΟΖ (pics)
Πριν από λίγη ώρα, στις 19:30 συγκεκριμένα, το Oruc Reis βγήκε εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πλέον έχει μπει στην κυπριακή ΑΟΖ και συνεχίζει με βορειανατολική πορεία, άγνωστο για πού...

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει από τις 7:30 το απόγευμα το Oruc Reis, όπως αναφέρει το protothema.gr, και κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με βορειανατολική πορεία, άγνωστο για πού...

Η τουρκική Navtex να θυμίσουμε είναι σε ισχύ μέχρις τις 23 Αυγούστου.

Στη βορειανατολική πορεία, που έχει χαράξει, ουσιαστικά, από το βράδυ της Τρίτης (11/8), το Oruc Reis συνοδεύουν τα βοηθητικά του Ataman και CengizHan και ένας στολίσκος από περίπου 10 τουρκικά πολεμικά πλοία.

Θεωρητικά, μετά την είσοδό του στην κυπριακή ΑΟΖ και με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει την ίδια πορεία, θα χρειαστεί άλλα 30 μίλια για να φτάσει στο όριο της περιοχής που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι με τη Navtex, καθώς κινείται με ταχύτητα 4 κόμβων.

Στο protothema.gr, νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε πει: «Αν θα βγουν από την περιοχή ερευνών ή αν φτάνοντας στο ανατολικό όριο της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα κινηθούν θα αναστρέψουν και πάλι συνεχίζοντας τον πλου κινούμενοι στις συντεταγμένες που έχουν δηλώσει θα το γνωρίζουμε αργότερα».

Στις 3:30 το μεσημέρι ήταν εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...