Παραιτείται σύσσωμη η κυβέρνηση του Λιβάνου!

Gazzetta team
Παραιτείται σύσσωμη η κυβέρνηση του Λιβάνου!
Μέσα στις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Hassan Diab, αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης, λιγότερο από μια βδομάδα μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό, που προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 160 ανθρώπων.

Το βράδυ της Δευτέρας (10/8) αναμένεται ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Hassan Diab, να ανακοινώσει την παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησής του!

Λιγότερο από μια βδομάδα μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό, που προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 160 ανθρώπων, και ενώ ο λαός της χώρας απαιτεί πολιτική αλλαγή, ήδη τρεις υπουργοί (Ενημέρωσης, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης) και επτά βουλευτές υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Στην πολύπαθη χώρα, να θυμίσουμε, που έχει χτυπηθεί από πολιτική αστάθεια, οικονομική κρίση, καθώς και την πανδημία του κορονοϊού, και τώρα σχεδόν ισοπεδώθηκε από τη φονική έκρηξη, χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν τους δρόμους, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Οι κινητοποιήσεις σημαδεύτηκαν, ωστόσο, από σοβαρά επεισόδια με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες, ενώ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα δεκάδες να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Τη ζωή του έχασε, δε, ένας αστυνομικός.

Η κυβέρνηση, αξίζει να σημειωθεί, σχηματίστηκε τον Ιανουάριο με την υποστήριξη της οργάνωσης Χεζμπολάχ και των συμμάχων της.