Κορονοϊός: Οι χώρες-πρότυπα στη μάχη κατά της πανδημίας (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Οι χώρες-πρότυπα στη μάχη κατά της πανδημίας (vid)
Εντυπωσιακές επιδόσεις κατέγραψαν τρεις χώρες στη μάχη κατά του κορονοϊού όπως μετέδωσε το Mega και είναι δύο ασιατικές και μία χώρα που ανήκει στην Ωκεανία.

Χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, το Βιετνάμ και η Ταϊβάν διακρίθηκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού και κατέγραψαν, όπως μετέδωσε το Mega, εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Νέα Ζηλανδία

Παράδειγμα προς μίμηση η Νέα Ζηλανδία. Όταν συμπληρώνεις 100 ολόκληρες ημέρες χωρίς να καταγράψεις κανένα νέο κρούσμα τότε σίγουρα υπάρχει λόγος να διασκεδάσεις. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 23 ενεργά κρούσματα, όλα εισαγόμενα και όλα σε καραντίνα.

Η νησιωτική χώρα αριθμεί πέντε εκατομμύρια κατοίκους και μετρά συνολικά 1.219 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον Φεβρουάριο.

Οι Νεοζηλανδοί έχουν επιστρέψει και πάλι σε σχεδόν κανονικό τρόπο ζωής, αλλά οι αρχές βλέπουν μία χαλαρότητα και καλούν σε επαγρύπνηση.

Βιετνάμ

Η χώρα με πληθυσμό 97 εκατομμύρια, συνορεύει με την Κίνα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου είχε 99 μέρες να καταγράψει κρούσμα, ενώ δεν είχε κανένα θάνατο.

Από τον Φεβρουάριο, η κομμουνιστική κυβέρνηση του Βιετνάμ κήρυξε τον πόλεμο στον κορονοϊό, σφράγισε τα σύνορα, επέβαλλε αυστηρούς κανόνες και έκανε εκατοντάδες χιλιάδες τεστ. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου είχε 328 κρούσματα, ενώ στις επόμενες τρεις εβδομάδες σχεδόν τα διπλασίασε, ενώ και οι θάνατοι έφτασαν τους δέκα.

Ταιβάν

Στην Ταιβάν των 24 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 479 κρούσματα και επτά θάνατοι. Τα σχολεία δεν σταμάτησαν ποτέ να λειτουργούν, όμως τα μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση ακόμα και στα δημοτικά ήταν πρωτοφανή.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν δεν επέβαλλε ποτέ περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: Reader.gr