Η Virgin Galactic παρουσίασε την καμπίνα του VSS Unity που θα στείλει τουρίστες στο διάστημα (vids)

Gazzetta team
Η Virgin Galactic παρουσίασε την καμπίνα του VSS Unity που θα στείλει τουρίστες στο διάστημα (vids)
Αποκαλυπτήρια από τη Virgin Galactic για την καμπίνα του VSS Unity, που θα στέλνει τουρίστες στο διάστημα -αντί 170.000 ευρώ έκαστος!

Η Virgin Galactic του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον παρουσίασε την καμπίνα του VSS Unity, που θα στέλνει τουρίστες στο διάστημα -αντί 170.000 ευρώ έκαστος!

Η καμπίνα θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι άτομα, θα έχει δύο παράθυρα για τον καθένα (ένα δίπλα του, όπως στα αεροπλάνα, και ένα από πάνω του) και φωτισμό κατάλληλο για κάθε φάση της διαστημικής πτήσης.

Η Virgin Galactic ιδρύθηκε το 2004 και άρχισε άμεσα να πουλάει εισιτήρια για 200.000 δολάρια το καθένα για μια πτήση υπο-τροχιακή, που θα περιλαμβάνει έλλειψη βαρύτητας.

Ο σχεδιασμός της καμπίνας είναι αρκετά μινιμαλιστικός -με καθίσματα, παράθυρα και έναν μεγάλο πίσω καθρέφτη- για να επιτρέψει στους αστροναύτες να επικεντρωθούν στην εμπειρία. Οι κάμερες διαδραματίζουν, επίσης, σημαντικό ρόλο στην εμπειρία, σύμφωνα με την Virgin, η οποία λέει ότι οι 600 «μελλοντικοί αστροναύτες» τής έκαναν σαφές ότι θέλουν να μπορούν να βγάλουν καλές φωτογραφίες και βίντεο.

Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει πότε θα απογειωθεί η πρώτη πτήση που θα στείλει έξι αστροναύτες -επί πληρωμή- στην άκρη του διαστήματος από το Spaceport America, αλλά τονίζει ότι ο Sir Ρίτσαρντ Μπράνσον θα είναι σε αυτό το πρώτο εμπορικό ταξίδι. Υπάρχουν 600 «μελλοντικοί αστροναύτες» που έχουν πληρώσει για ένα ταξίδι στην άκρη του διαστήματος και περισσότεροι από 400 που έχουν πληρώσει, για να διατηρήσουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα εισιτήριο όταν ανοίξουν ξανά θέσεις.

Προς το παρόν είναι... sold out!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...