Εξαφάνιση Μαντλίν ΜακΚαν: Έρευνες σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι του Γερμανού παιδόφιλου (vid)

Gazzetta team
Εξαφάνιση Μαντλίν ΜακΚαν: Έρευνες σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι του Γερμανού παιδόφιλου (vid)
Οργανωμένη επιχείρηση έχουν ξεκινήσει οι γερμανικές αρχές κοντά στο σπίτι που διέμενε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν το 2007 από το θέρετρο Πράια Ντα Λουζ στην Πορτογαλία, Κρίστιαν Μπρούκνερ.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε ένα οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα από το σπίτι του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν του Κρίστιαν Μπρούκνερ, στην περιοχή του Μπραουνσβάιγκ κοντά στο Ανόβερο.

Στα βίντεο από τον τόπο του συμβάντος διακρίνεται πλήθος αστυνομικών καθώς και βαρέα μηχανήματα. Σύμφωνα με το Sky News, μέχρι το πρωί της Τρίτης, η περιοχή είχε καθαριστεί από δέντρα και ένας εκσκαφέας είχε ξεκινήσει να σκάβει το έδαφος.

Δεν είναι όμως ακόμα ξεκάθαρο το τι ψάχνει η αστυνομία και πώς αυτό συνδέεται με την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Sky News Μάικ Νίμτσκε, ο οποίος κατοικεί στο Ανόβερο, στη συγκεκριμένη έκταση υπάρχει ένα μπανγκαλόου και μία αποθήκη ενώ το οικόπεδο είναι ανάμεσα στο δρόμο και ένα ποταμό. Είπε ακόμα ότι ερευνάτε και ένα σημείο περίπου 300 μέτρα μακριά από το μπανγκαλόου.

Το γεγονός ότι η αστυνομία με εκσκαφέα βρίσκεται στο σημείο από τη Δευτέρα επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Μπραουνσβάιγκ, Τζούλια Μάγερ.

«Η έρευνα που λαμβάνει χώρα στην περιοχή συνδέεται με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν», δήλωσε.

Η κυρία Μάγιερ είπε ακόμα ότι δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος για να τελειώσει η έρευνα.

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν το 2007 από το θέρετρο Πράια Ντα Λουζ στην Πορτογαλία, Κρίστιαν Μπρούκνερ, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη φυλακή, ενώ ερευνάται και για την απαγωγή ακόμα δύο παιδιών του 6χρονου Ρενέ και της 5χρονης Ίνγκα.

Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο Γερμανός παιδόφιλος

Το 2011 ο Μπρούκνερ καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Μπρούκνερ επέστρεψε στη Γερμανία το 2018, με το ένταλμα που εκκρεμούσε για τις υποθέσεις ναρκωτικών.

Παρ' όλα αυτά, έχει καταδικαστεί και για τον βιασμό μίας 72χορνης Αμερικανίδας στο θέρετρο Πράια Ντα Λουζ το 2005.

Τον Δεκέμβριο, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο κατέθεσε έφεση και σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο η ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα.

Οι δικηγόροι του Κρίστιαν Μπρούκνερ έχουν καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, καθώς έχει συμπληρώσει τα 2/3 της ποινής, αλλά οι Γερμανοί εισαγγελείς ανέφεραν στη Mirror ότι δεν έχει ελπίδες να τελεσφορήσει.

Πηγή: reader.gr