Η τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες (pics)

Gazzetta team
Η τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες (pics)
Ενώ τουρκικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού φαίνεται πως αποσύρονται στις βάσεις τους, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως το Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες «εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σίριαλ. Ας ελπίσουμε μόνο να έχει καλό τέλος.

Λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε πως υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο, με αποχώρηση μερικών από τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στην περιοχή, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, με μήνυμα της στο Twitter, κάνει λόγο για έναρξη σεισμικών ερευνών από το Oruc Reis «εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον αναφέρει πως το «τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο» και προσθέτει ότι «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».

«Η Ελλάδα προσπαθεί να δικαιολογήσει τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις της»

Μάλιστα, εγκαλεί την Ελλάδα ότι προσποιείται πως η περιοχή των ερευνών βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων «σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις της, που στηρίζονται στο Καστελόριζο», ενώ σημειώνει ότι η ύπαρξη θαλάσσιας ζώνης στο νησί «είναι απαράδεκτη. Η μαξιμαλιστική επιδίωξη της Ελλάδας είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το σκάφος συνεχίζει να βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...