Αστυνομικοί έπαιζαν χαρτιά εν ώρα υπηρεσίας

Gazzetta team
Αστυνομικοί έπαιζαν χαρτιά εν ώρα υπηρεσίας
Το περιστατικό με τους αστυνομικούς να παίζουν χαρτιά εν ώρα υπηρεσίας, μάλλον δεν είναι μεμονωμένο.

Με... χαρτάκι φαίνεται οτι περνούσαν την ώρα τους, αστυνομικοί στα κρατητήρια Μενογείας της Κύπρου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τη στιγμή που άρχισε να κυκλοφορεί μία φωτογραφία που έδειχνε τέσσερις άνδρες γύρω από ένα τραπέζι να παίζουν χαρτιά.

Η εικόνα αυτή ανάγκασε την Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων (ΔΕΠ) της κυπριακής αστυνομίας να διεξάγει έρευνα στα κρατητήρια της Μενόγειας για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους.

Από τη φωτογραφία έχουν αναγνωριστεί κάποια πρόσωπα αλλά στη χαρτοπαιξία συμμετείχαν και αρκετοί άλλοι, ενώ όπως αναφέρει το δημοσιεύμα, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για καθημερινό φαινόμενο.

Στο μικροσκόπιο και άλλη υπόθεση

Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν τα κρατητήρια και σχετίζονται με κρατούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί μετά από σημειώματα της ΚΥΠ.

Μία τουλάχιστον περίπτωση αφορά αλλοδαπό που ζει 16 χρόνια στη Κύπρο και θεωρήθηκε ύποπτος για τρομοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνεργαζόταν με αστυνομικό, και κατηγορήθηκε από άλλον αστυνομικό στο πλαίσιο του ενδοϋπηρεσιακού ανταγωνισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός παρεμποδίζεται να δώσει κατάθεση με την άσκηση πιέσεων από αστυνομικούς στη Μενόγεια. Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την φέρει ο κρατούμενος.

Και αυτή η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς υπάρχουν θέματα που σχετίζονται με πιθανή διαφθορά.