To Netflix ακύρωσε τούρκικη σειρά με γκέι χαρακτήρα: Πιέσεις από την κυβέρνηση Ερντογάν

Gazzetta team
To Netflix ακύρωσε τούρκικη σειρά με γκέι χαρακτήρα: Πιέσεις από την κυβέρνηση Ερντογάν
Το Netflix αντί να καταδικάσει τη λογοκρισία της Τουρκίας, υπακούει ακυρώνοντας την τουρκική σειρά «If Only».

Το Netflix ενέδωσε τελικά στη λογοκρισία και τις πιέσεις της Τουρκίας για την αφαίρεση ενός γκέι χαρακτήρα από τη σειρά «If Only», σταματώντας τελείως την παραγωγή της.

Η σειρά είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο και επρόκειτο να γυριστεί από την εταιρία παραγωγής Ay Yapim, με πρωταγωνίστρια την Özge Özpirinçci.

Η Ece Yorenc, δημιουργός της σειράς δήλωσε στην τουρκική ιστοσελίδα Altyazi Fasikul: «Λόγω ενός γκέι χαρακτήρα, δεν χορηγήθηκε άδεια για τη μαγνητοσκόπηση της σειράς και αυτό είναι πολύ τρομακτικό για το μέλλον».

Ο Mahir Unal, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν, δήλωσε σχετικά: «Πρέπει δηλαδή να ζητήσουμε συγνώμη από το Netflix;» και πρόσθεσε: «Τι θέλουν από εμάς; Πρέπει να ευλογήσουμε ό, τι κάνει το Netflix, να το βρούμε σωστό και να το αγιάσουμε;».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Netflix απέφυγε να αναφερθεί άμεσα στο ζήτημα και σημείωσε πως η πλατφόρμα παραμένει «βαθιά αφοσιωμένη στα τουρκικά μέλη της και τη δημιουργική κοινότητα της Τουρκίας. Είμαστε περήφανοι για τα απίστευτα ταλέντα με τα οποία συνεργαζόμαστε. Αυτή τη στιγμή έχουμε επτά τουρκικές πρωτότυπες παραγωγές σε εξέλιξη -και έρχονται περισσότερες- και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτές τις ιστορίες με τα μέλη μας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι το Netflix μετράει περίπου 1.5 εκατομμύρια συνδρομητές στην Τουρκία. Το «If Only» ήταν μία από τις τρεις νέες πρωτότυπες σειρές που αποφασίστηκε να γυριστούν φέτος.

Πηγή: Reader.gr