Λίμνη γέμισε με κίτρινα βατράχια μετά από δυνατή βροχή (vid)

Gazzetta team
Λίμνη γέμισε με κίτρινα βατράχια μετά από δυνατή βροχή (vid)
Τα κίτρινα βατράχια εμφανίστηκαν σε λίμνη στην Ινδία.

Ένα βίντεο με κίτρινα βατράχια έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. To περιστατικό συνέβη στο Madhya Pradesh της κεντρικής Ινδίας μετά από μια έντονη βροχόπτωση.

Το βίντεο δείχνει έναν «στρατό» με τουλάχιστον 40 από τα αμφίβια σε έντονο κίτρινο να πηδούν από μια λίμνη νερού σε ένα χωράφι στην πόλη Narsinghpur.

Σύμφωνα με αναφορές, τα κίτρινα βατράχια συνήθως δεν είναι τόσο κίτρινα ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, η οποία συμπίπτει με την εποχή ζευγαρώματος, τα αρσενικά μεταμορφώνονται σε αυτήν την εξαιρετικά φωτεινή απόχρωση για να προσελκύσουν τα θηλυκά.

Είναι κατανοητό ότι το χρώμα συνδέεται επίσης με τα υψηλά επίπεδα τοξικότητας και αλκαλοειδών του βατράχου, αν και λέγεται ότι είναι απόλυτα ασφαλή.

Ωστόσο, έχουν απίστευτη όρεξη και τρώνε οτιδήποτε.

Ένα κλιπ δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα από την Parveen Kaswan, περιβαλλοντολόγο να γράφει: «Έχετε δει ποτέ κίτρινα βατράχια. Επίσης σε αυτόν τον αριθμό. Είναι Ινδοί #bullfrog στο Narsighpur. Αλλάζουν σε κίτρινο κατά τη διάρκεια των μουσώνων και για την προσέλκυση των θηλυκών. Απλώς κοιτάξτε πώς απολαμβάνουν τις βροχές».