Ελληνοαμερικανός θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: «Το taser τον σκότωσε»

Gazzetta team
Ελληνοαμερικανός θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: «Το taser τον σκότωσε»
Ο Γιώργος Ζαπάντης έχασε την ζωή του την Κυριακή στα χέρια των αστυνομικών στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Ακόμα ένα όνομα φαίνεται να προστίθεται στην μακρά λίστα των θυμάτων της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό Γιώργο Ζαπάντη, ο οποίος έχασε την ζωή του στα χέρια των αστυνομικών της Νέας Υόρκης, την Κυριακή το βράδυ.

Ένα τηλεφώνημα ξεκίνησε τα πάντα

Όλα ξεκίνησαν μετά από τηλεφώνημα που κατήγγειλε οτι στο σπίτι του 29χρονου ήταν κάποιος οπλισμένος. Οι αρχές έφτασαν εκεί και βρήκαν τον Ελληνοαμερικανό στο υπόγειο να κρατάει ένα σπαθί σαμουράι, όπως είπε εκπρόσωπος των αρχών μία μέρα μετά.

Του πλησίασε με αυτό και τότε οι αστυνομικοί του έριξαν με το taser και ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την σύλληψή του, όμως εκείνη την ώρα παρουσίασε καρδιακά προβλήματα.

Μεταφέρθηκε New York-Presbyterian Queens Hospital όπου ανακοινώθηκε ο θάνατος του.

Η οικογένεια ψάχνει απαντήσεις

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ζαπάντη, Γιώργος Βομβολάκης μιλώντας στην New York Post εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το πως έγιναν τα πράγματα, καταγγέλοντας την τακτική της αστυνομίας.

«Αν και η έρευνα που κάνουμε είναι στην αρχή, φαίνεται πως έχουμε ακόμα ένα περιστατικό υπερβολικής βίας από την αστυνομία που έριξαν με το taser πολλές φορές στον κ. Ζαπάντη, κάτι που προκάλεσε τον θάνατό του», είπε αρχικά.

«Όταν του του έριξαν την πρώτη φορά, τον έθεσαν υπό έλεγχο. Είχε τα χέρια πίσω από την πλάτη και δεν υπήρχε σπαθί», συμπλήρωσε.

Τα videos

Μάλιστα στο δημοσίευμα της New York Post αναφέρονται τρία videos που επέδειξε ο δικηγόρος της οικογένειας και στα οποία δεν φαίνεται να απειλούνται οι αστυνομικοί.