Νέο περιστατικό στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 7 φορές και σκότωσαν 18χρονο (vid)

Gazzetta team
Νέο περιστατικό στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 7 φορές και σκότωσαν 18χρονο (vid)
Οι αρχές λένε οτι είχε όπλο, όμως ο 18χρονος Andres Guardado δούλευε ως σεκιούριτι σε μία αποθήκη.

Ένα νέο περιστατικό απώλειας ανθρώπινης ζωής από τα χέρια αστυνομικού, έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, ξεσηκώνοντας νέα διαμαρτυρίες για την ευκολία με την οποία οι αρχές βγάζουν τα όπλα και πυροβολούν...

Θύμα, αυτή την φορά ήταν οι 18χρονος Andres Guardado, ο οποίος έπεσε νεκρός από 7 σφαίρες αστυνομικών.

Έτσι έγινε το περιστατικό

Όλα έγιναν προχθές το βράδυ κοντά στην λεωφόρο Redondo Beach, όταν ένα περιπολικό εντόπισε έναν νεαρό τον οποίο θεώρησε ύποπτο.

Σύμφωνα με τα όσα λένε ο 18χρονος κρατούσε όπλο και μόλις τους είδε άρχισε να τρέχει.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, ένας άνδρας από το πλήρωμα του περιπολικού πυροβόλησε 7 φορές τον Andres Guardado που έπεσε νεκρός.

Αμφισβητούν τα όσα έγιναν

Όπως αναφέρουν τόσο η οικογένεια του νεαρού, όσο και ο εργοδότης του, ο νεαρός ακόμα και να είχε όπλο ήταν επειδή δουλεύει ως σεκιούριτι, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να έχει πυροβολήσει ο ίδιος.

Όσο για το αν έτρεξε, όλοι λένε πως θα το έκανε επειδή φοβήθηκε για το τί μπορούσε να επακολουθήσει σε περίπτωση ελέγχου.

Μάλιστα, ένα όπλο που βρέθηκε στο σημείο, η αδελφή του θύματος αμφισβητεί οτι ήταν δικό του, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες πως ήταν άοπλος.

Το πρόβλημα με τις κάμερες

Στην διαλεύκανση της υπόθεσης, θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει οι κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο σημείο.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία για ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς που είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα.