Αποκάλυψη της Nordic Monitor: Η Τουρκία έχει από το 2014 σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα (vid)

Gazzetta team
Αποκάλυψη της Nordic Monitor: Η Τουρκία έχει από το 2014 σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα (vid)
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nordic Monitor η Τουρκία έχει από το 2014 τουλάχιστον, σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα.

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προέβη το site Nordic Monitor, το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ αποκάλυψε πως η Τουρκία έχει από το 2014 σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα.

Το σχέδιο αυτό έχει την κωδική ονομασία Τσάκα Μπέι, ο οποίος ήταν στρατιωτικός διοικητής τον 11ο αιώνα και οποίος από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Ρόδο. Ήταν η εποχή που ξεκίνησε η δυναστεία των Κομνηνών (1081) και ο ιδρυτής της, ο Αλέξιος, σημείωνε τεράστιες νίκες στην Ανατολία και τη βαλκανική.

Η λογική λέει πως το πλάνο αυτό υπήρχε από πριν, απλά τότε επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τις καταστάσεις και τις συνθήκες που υπήρχαν εκείνη την περίοδο.

Η γκάφα της αποκάλυψης

Όλα αυτά τα σχέδια, τα οποία έχουν την κωδική ονομασία TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi, υπάρχουν στο γραφείο του Ερντογάν με βάση την ιστοσελίδα, σε ένα κείμενο που υπογράφει ο γνωστός Τούρκος αντιστασιακός Αμτουλάχ Μποζκούρτ.

Η ιστοσελίδα λέει πως τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση.

Ο εισαγγελέας Σερντάρ Κοσκούν, που είναι «καθεστωτικός» υπέπεσε σε ατόπημα, καθώς φέρεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.

Τα έγγραφα έφτασαν στα κεντρικά γραφεία του Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Σε αυτά υπάρχει το σχέδιο εισβολής στη χώρας μας.