Η Πολωνία εισέβαλε στην Τσεχία κατά λάθος (pics)

Gazzetta team
Η Πολωνία εισέβαλε στην Τσεχία κατά λάθος (pics)
Πρωτοφανές περιστατικό, με την Πολωνία να παραδέχεται πως εισέβαλε στην Τσεχία τον περασμένο μήνα, κάνοντας λόγο, όμως, για «παρεξήγηση»!

Η Πολωνία παραδέχθηκε σήμερα (14/6) πως εισέβαλε κατά λάθος στην Τσεχία τον περασμένο μήνα, σε ένα πρωτάκουστο περιστατικό!

Ο πολωνικός στρατός, μάλιστα, κάνει λόγο για «παρεξήγηση»...

Τι συνέβη

Πριν από, περίπου, έναν μήνα, τα πολωνικά στρατεύματα, που επιτηρούσαν τα σύνορα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, πήραν θέση δίπλα από ένα παρεκκλήσι στην τσεχική πλευρά. Συγκεκριμένα, το συμβάν έλαβε χώρα στη βορειοανατολική Μοραβία, περιοχή της ιστορικής Σιλεσίας -που εκτείνεται και στα εδάφη της Τσεχίας.

Εκεί, λοιπόν, φέρεται πως παρέμειναν για αρκετές ημέρες και μάλιστα, οι στρατιώτες εμπόδιζαν τους Τσέχους να μπουν στο εκκλησάκι!

2020: Polish Crusade in Czech Republic from r/poland

Κάποια στιγμή, ωστόσο, έμαθαν οι τσέχικες Αρχές τι συνέβαινε και παρενέβησαν, επικοινωνώντας με τη Βαρσοβία.

Η Πολωνία -ανεπίσημα- λέει πως η «εισβολή» έγινε από λάθος, την ίδια στιγμή, όμως, το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας περιμένει μια επίσημη εξήγηση.

Η αποκάλυψη

Η αποκάλυψη για το τι συνέβαινε στο παρεκκλήσι έγινε από έναν πολιτικό μηχανικό, ο οποίος επέβλεπε τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν εκεί και ήθελε να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες. Ένοπλοι Πολωνοί στρατιώτες, όμως, που είχαν στήσει οδόφραγμα στο μονοπάτι που οδηγούσε στο εκκλησάκι, τον απώθησαν.

Ο πολιτικός μηχανικός κατήγγειλε το περιστατικό στην τοπική εφημερίδα Denik, που με τη σειρά της έστειλε φωτογράφο στην περιοχή, ο οποίος και επιβεβαίωσε την καταγγελία.

Όπως αναφέρει η Denik, αρχικά οι Πολωνοί είχαν πάρει θέση στην πολωνική όχθη του ρέματος. Κάποια στιγμή, όμως, για άγνωστο λόγο και αιτία, πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν στην Τσεχία.

«Η ανάπτυξη στη συνοριακή αυτή θέση ήταν αποτέλεσμα παρανόησης και όχι σκόπιμη ενέργεια. Διευθετήθηκε άμεσα και η υπόθεση λύθηκε -και από την τσεχική πλευρά» ανέφερε, πάντως, το πολωνικό υπουργείο Άμυνας στο CNN.