Χωριό στη Νέα Ζηλανδία δέχεται επίθεση από άγριες κότες (pic & vid)

Gazzetta team
Χωριό στη Νέα Ζηλανδία δέχεται επίθεση από άγριες κότες (pic & vid)
Ένα κοπάδι άγριων κοτόπουλων απειλεί τους κατοίκους του Τιτιράνγκι, ενός καταπράσινου, ήσυχου προαστίου στο Δυτικό Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Όχι. Παρότι θα μπορούσε να είναι το νέο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, είναι η πραγματικότητα.

Ένα κοπάδι άγριων κοτόπουλων απειλεί τους κατοίκους του Τιτιράνγκι, ενός καταπράσινου, ήσυχου προαστίου στο Δυτικό Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο για τους 4.000 κατοίκους του χωριού. Απλά με την καραντίνα λόγω του κορονοϊού οι κότες το 'σκασαν, αφότου πολλαπλασιάστηκαν ανεξέλεγκτα, και... επέστρεψαν!

Κάνουν απίστευτη φασαρία, και δεν αφήνουν κανέναν να κοιμηθεί, στο πέρασμά τους αφήνουν χάος, ενώ το φαγητό που αφήνουν κάποιοι έξω από τα σπίτια τους για να τραφούν προσελκύει, τελικά, «αρουραίους σε μέγεθος γάτας», όπως λένε.

Ο Guardian αναφέρει, δε, πως τα άγρια κοτόπουλα είχαν δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν και η δημοτική αρχή ανέλαβε να τα εντοπίσει και να τα στεγάσει σε περιφραγμένο χώρο για να σταματήσουν να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους και να ενοχλούν τους κατοίκους. Μάλιστα, τα κατάφερε και η ηρεμία επέστρεψε στο Τιτιράγκι. Αλλά δεν κράτησε για πολύ.

«Κάτι από βιβλίο του Στίβεν Κινγκ...»

Οι μισοί κάτοικοι εν τω μεταξύ λένε πως η παρουσία των κοτόπουλων είναι θετική για το χωριό, τονίζοντας πως προσδίδουν μια γραφική πινελιά στην κοινότητα. Άλλοι, όμως, έχουν φτάσει στα όριά τους και δηλώνουν πως η όλη κατάσταση θυμίζει «κάτι από βιβλίο του Στίβεν Κινγκ».

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γκρεγκ Πρίσλαντ, λέει ότι τα 15 από αυτά τα άγρια πτηνά είχαν εγκατασταθεί περίπου 50μ. από το σπίτι του και εξηγεί πως το πρόβλημα ξεκίνησε το 2008, όταν ένας κάτοικος της περιοχής απελευθέρωσε δύο οικόσιτα κοτόπουλα, τα οποία στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε άγρια.

Περισσότερα από 250 κοτόπουλα σήμερα

Μέχρι το 2019, λοιπόν, τα άγρια κοτόπουλα είχαν αναπαραχθεί, φθάνοντας περίπου τα 250 σε αριθμό! Σήμερα είναι αρκετά παραπάνω.

«Από τη μία δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς και από την άλλη βλέπεις τη γειτονιά σου να καταστρέφεται και ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι κάτι είναι κάτι πολλούς να τα μισούν», προσθέτει ο Πρίσλαντ, τονίζοντας πως πέραν όλων των άλλων, τα άγρια κοτόπουλα καταστρέφουν και τις ρίζες των δέντρων «κάουρι» που είναι προστατευόμενος είδος αφού τελεί υπό εξαφάνιση στη Νέα Ζηλανδία.

Δύο κοτόπουλα τη γλίτωσαν και έκαναν τη ζημιά

Συνεργείο της κοινότητας τοποθέτησε, τελικά, μεγάλα δίχτυα σε διάφορα σημεία της περιοχής και κατάφερε να πιάσει περί τα 230 πτηνά, παρουσία κτηνιάτρου.

Μετά την επιχείρηση είχαν μείνει μόλις 10 κοτόπουλα, οκτώ εκ των οποίων εντοπίστηκαν και απομακρύνθηκαν επίσης.

Και τότε, στα τέλη Μαρτίου, ήρθε το lockdown και δύο κοτόπουλα, τα πλέον άγρια, κατάφεραν να γλιτώσουν!

Και κάπως έτσι ο εφιάλτης επέστρεψε και πάλι...

«Ξέρω ποια τα ταΐζει»

Τώρα σκέφτονται να τα στείλουν σε μια τοπική εταιρεία που πουλάει κατεψυγμένα κοτόπουλα. Η πλήρης απομάκρυνσή τους θα ήταν το ιδανικό, αλλά όπως φαίνεται κάποιοι ντόπιοι συνεχίζουν να τα ταΐζουν.

«Ξέρω ποια είναι και δεν μπορώ να την πείσω να σταματήσει. Προσπάθησα», λέει χαρακτηριστικά ο Πρίσλαντ.