Ο συνιδρυτής του Reddit και σύζυγος της Σερένα Ουίλιαμς παραιτήθηκε για να πάρει τη θέση του μαύρος! (pics & vid)

Gazzetta team
Ο συνιδρυτής του Reddit και σύζυγος της Σερένα Ουίλιαμς παραιτήθηκε για να πάρει τη θέση του μαύρος! (pics & vid)
Απίστευτη κίνηση από τον συνιδρυτή του Reddit και σύζυγο της Σερένα Ουίλιαμς, τον 37χρονο Αλέξις Οχανιάν, που ανακοίνωσε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, προκειμένου να πάρει τη θέση του ένας μαύρος!

Πρωτοφανής κίνηση από τον Αλέξις Οχανιάν.

Ο συνιδρυτής του Reddit και σύζυγος της Σερένα Ουίλιαμς ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, προκειμένου να πάρει τη θέση του ένας μαύρος!

H παραίτηση ήταν για μένα, για την οικογένειά μου και για τη χώρα μου

Ο Οχανιάν βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας πριν από 15 χρόνια, ώστε να δημιουργηθεί, όπως λέει, ένα μέρος, «όπου οι άνθρωποι μπορούν να βρουν μια κοινότητα και την αίσθηση ότι ανήκουν κάπου» και τόνισε ότι η παραίτησή του ήταν «για μένα, για την οικογένειά μου και για τη χώρα μου».

Και 1 εκατομμύριο στην εκστρατεία του Κόλιν Κάπερνικ!

Σε ένα βίντεο, δε, που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επιχειρηματίας -ο οποίος έχει μια κόρη 2 ετών με τη Σερένα- είπε ότι θα δώσει επίσης 1 εκατομμύριο δολάρια στην εκστρατεία του Κόλιν Κάπερνικ, Know Your Rights.

Ο Κάπερνικ, θυμίζουμε, προσφέρεται να πληρώσει δικηγόρους για όσους διαδηλωτές στη Μινεάπολη αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον νόμο μετά τις αντιδράσεις τους για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Τι έκανες εσύ;»

Ο Αλέξις Οχανιάν δήλωσε: «Καθυστέρησα πολύ να κάνω το σωστό. Το κάνω αυτό για μένα, για την οικογένειά μου και για τη χώρα μου. Το λέω αυτό ως πατέρας, που πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει στη μαύρη κόρη του όταν τον ρωτά: "Τι έκανες εσύ;"...

Έτσι, παραιτήθηκα από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Reddit, τους ώθησα να με αντικαταστήσουν με έναν μαύρο υποψήφιο και θα χρησιμοποιήσω τα μελλοντικά κέρδη από το Reddit για να εξυπηρετήσω τη μαύρη κοινότητα, κυρίως για να περιορίσω το φυλετικό μίσος και εγώ».

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η παραίτηση μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια πράξη ηγετική από ανθρώπους που βρίσκονται στην εξουσία αυτήν τη στιγμή. Σε όλους όσοι αγωνίζονται να διορθώσουν το διαλυμένο έθνος μας έχω να πω: Μη σταματήσετε»!