NASA-Space X: Δείτε live τη δεύτερη απόπειρα της ιστορικής εκτόξευσης (vid)

Gazzetta team
NASA-Space X: Δείτε live τη δεύτερη απόπειρα της ιστορικής εκτόξευσης (vid)
NASA και Space X ετοιμάζονται για δεύτερη φορά -μετά την αναβολή της Τετάρτης λόγω καιρού- για την πρώτη από το 2011 εκτόξευση επανδρωμένης πτήσης από αμερικανικό έδαφος με αμερικανικό πύραυλο. Δείτε live την εκτόξευση, που είναι προγραμματισμένη για τις 22:22!

Για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, μέσα στα οποία οι ΗΠΑ... πλήρωναν τους Ρώσους για να στέλνουν αστροναύτες στο διάστημα, η Αμερική θα εκτοξεύσει απόψε τη δική της επανδρωμένης πτήση από αμερικανικό έδαφος, με αμερικανικό πύραυλο.

Αυτή, θυμίζουμε, θα είναι η δεύτερη απόπειρα μετά την αναβολή της Τετάρτης λόγω του κακού καιρού.

Η NASA θα μεταδώσει live στις 22:22 το κοσμοϊστορικό γεγονός και όλος ο ο πλανήτης ανυπομονεί να δει τους αστροναύτες Ρόμπερτ Μπένκεν και Ντάγκλας Χάρλεϊ να ξεκινούν το ταξίδι τους προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Φυσικά, η NASA συνεργάζεται, θυμίζουμε, για το εγχείρημα με τη Space X.

Άλλωστε ο πύραυλος Falcon 9 κατασκευάστηκε από την εταιρεία του Έλον Μασκ. Οι δύο αστροναύτες θα βρίσκονται μέσα σε μια κάψουλα Crew Dragon.

Η αποστολή, γνωστή ως Demo-2, είναι μια «αποστολή επίδειξης», σύμφωνα με τη NASA, για να δείξει την ικανότητα της Space X να μεταφέρει αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό και πίσω με ασφάλεια.

Αν όλα πάνε καλά και η κάψουλα Crew Dragon πάρει την έγκριση της NASA, πολύ σύντομα θα αρχίσουν να σχεδιάζονται και οι πιο μακροπρόθεσμες επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα.

Δείτε live την εκτόξευση: