Δεύτερος ο Ερντογάν σε δημοσκόπηση: Οι Τούρκοι επιλέγουν Ιμάμογλου!

Gazzetta team
Δεύτερος ο Ερντογάν σε δημοσκόπηση: Οι Τούρκοι επιλέγουν Ιμάμογλου!
Νέα δημοσκόπηση φέρνει τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, πάνω από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προτίμηση του κόσμου για τον νέο πρόεδρο της Τουρκίας!

Εάν διεξάγονταν κοινοβουλευτικές εκλογές σήμερα στην Τουρκία, μόνο τέσσερα πολιτικά κόμματα θα ξεπερνούσαν το εκλογικό όριο του 10% και πρόεδρος θα ήταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σύμφωνα με έρευνα της Eurasia Research.

Η εταιρεία παρουσίασε χθες τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 2.460 ατόμων σε όλη την Τουρκία μεταξύ 20 και 23 Μαΐου.

Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς οι απαντήσεις των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση εμφανίζουν τον πρόεδρο Ερντογάν στη δεύτερη θέση μετά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

45,5% έναντι 40,4%!

Σε ερώτηση ποιον από τους δυο θα ψηφίζατε για πρόεδρο, το 45,5% επέλεξε τον Εκρέμ Ιμάμογλου και το 40,4%, τον νυν πρόεδρο Ερντογάν. Στην ερώτηση αν ο Ερντογάν ήταν ξανά υποψήφιος για την προεδρία αν θα τον ψήφιζαν, το 46,9% των ερωτηθέντων απάντησε «Όχι» και το 39,2 % «Ναι» ενώ το 14,9% απάντησε «εξαρτάται ποιοι θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Eurasia Research, «το ποσοστό αυτών που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τον Ερντογάν, επιβεβαιώνει ότι ορισμένα μέλη του MHP αντίθετα από ό,τι έκαναν κατά τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, δεν θα ψηφίσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές».