Γαλλία: Περίπου 400 άτομα παραβίασαν το lockdown για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα (vids)

Gazzetta team
Γαλλία: Περίπου 400 άτομα παραβίασαν το lockdown για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα (vids)
Στο Στρασβούργο της Γαλλίας τα μέτρα λόγω του κορονοϊού παραμένουν αυστηρά επειδή είναι από τις περιοχές που βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη».

Περίπου 400 άτομα βρέθηκαν σε ένα γήπεδο στο Στρασβούργο της Γαλλίας, αψηφώντας το lockdown.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι οι δημόσιες συγκεντρώσεις στην περιοχή έχουν απαγορευτεί εξαιτίας του κορονοϊού, οι τοπικές ομάδες ποδοσφαίρου Neuhof και Hautepierre διοργάνωσαν ένα παιχνίδι στο οποίο οι ντόπιοι έδωσαν βροντερό «παρών».

Ο αγώνας, που διεξήχθη την Κυριακή, επικρίθηκε από τις Αρχές που ανέφεραν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν «παράνομο», διότι απαγορεύεται οποιαδήποτε συγκέντρωση με περισσότερα από 10 άτομα.

Η κίνηση έχει εκπλήξει τη Γαλλία και ακόμη και ένας γιατρός- καθηγητής ο Gilbert Deray, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο του Παρισιού la Pitie-Salpetriere, έκανε ανάρτηση στο Twitter για να εκφράσει την απογοήτευσή του, αποκαλώντας το συμβάν ως πιθανή «βόμβα ιών».

Εν τω μεταξύ, οι αρχές δεσμεύθηκαν να ερευνήσουν και να τιμωρήσουν τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, οι οπαδοί μπήκαν μέσα στο γήπεδο και πανηγύριζαν μετά από ένα γκολ, αγνοώντας τις αποστάσεις και του κανόνες που έχουν επιβληθεί λόγω της covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι της πόλης είχαν αφαιρέσει τα τέρματα σε διάφορα στάδια της περιοχής, αλλά για άγνωστους λόγους στο Paco-Mateo δεν απομακρύνθηκαν.

Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο συγκεντρώθηκαν περίπου 300 - 400 οπαδοί για να παρακολουθήσουν το ματς και μάλιστα η αστυνομία που βρέθηκε εκεί δεν μπόρεσε να τους αποτρέψει καθώς ήταν πάρα πολλοί και αρνήθηκαν να υπακούσουν.

Η Γαλλία έχει αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα, αλλά το Στρασβούργο και ολόκληρο το ανατολικό τμήμα της χώρας παραμένουν στην κόκκινη ζώνη, όπου τα μέτρα του lockdown υποτίθεται ότι είναι τα πιο αυστηρά.

Οι τοπικές Αρχές στο Στρασβούργο είναι απολύτως εξοργισμένες για τον ποδοσφαιρικό αγώνα που φέρεται να διεξήχθη παράνομα.