Η Βόρεια Κορέα παραδέχθηκε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μπορεί να ταξιδέψει στον χωροχρόνο

Gazzetta team
Η Βόρεια Κορέα παραδέχθηκε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μπορεί να ταξιδέψει στον χωροχρόνο
Η επίσημη εφημερίδα του καθεστώτος παραδέχθηκε -στα σοβαρά- ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μπορεί να ταξιδέψει στον χωροχρόνο!

Απομυθοποίηση. Κυριολεκτικά.

Η επίσημη εφημερίδα του καθεστώτος Βόρειας Κορέας αρνήθηκε ότι οι ανώτατοι ηγέτες μπορούν να «κάμψουν» με κάποιον μαγικό τρόπο τον χρόνο και τον χώρο, βάζοντας τέλος σε μια μακρά παράδοση, που χρησιμοποιείται για να εξιδανικεύσει τις μυστικιστικές δυνάμεις της δυναστείας των Κιμ, και εν προκειμένω του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όπως αναφέρει η Rodong Sinmun, σύμφωνα με την Telegraph, οι Κιμ δεν είναι αφέντες του "chukjibeop", μιας αρχαίας μεθόδου, που σου επιτρέπει να διανύεις μεγάλες αποστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά, σου επιτρέπει να ταξιδεύεις στον χωροχρόνο και να... πετάγεσαι από το ένα μέρος στο άλλο σε χρόνο-ρεκόρ.

Το "chukjibeop", συγκεκριμένα, είναι ένας από τους μύθους που έχει χρησιμοποιήσει η Βόρεια Κορέα για να θεοποιήσει τους ηγέτες της. Η έννοια του ''chukjibeop'' είναι κοινή για τη μυθολογία της Ανατολικής Ασίας. Ο ισοδύναμος κινεζικός όρος είναι ''qinggong'', ενώ η ιαπωνική λέξη είναι ''shukuchi''. Ένας σχετικός κορεατικός όρος είναι και ο ''bihaengsul'', που σημαίνει «μια υπερφυσική δύναμη που αιωρείται, πετάει και ταξιδεύει στον χρόνο και στον χώρο».

Αυτό ακριβώς, λοιπόν, παραδέχθηκε η επίσημη εφημερίδα του καθεστώτος ότι δεν μπορεί να κάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Το 2020...

Ένας αξιωματούχος, πάντως, του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας είπε ότι η τάση αυτή της απομυθοποίησης του τρέχοντος καθεστώτος είναι «αξιοσημείωτη».

Ο αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap: «Φαίνεται να προτάσσει τον πατριωτισμό και την αγάπη για τον λαό, παρά τη μυστικοποίηση των ηγετών».

Ο ίδιος ο Κιμ είχε δηλώσει, μετά την αποτυχία, πέρυσι, των διαπραγματεύσεών του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ότι «αν στις δραστηριότητες και την εμφάνιση ενός ηγέτη αποδίδονται μυστικιστικές ιδιότητες, τότε το αποτέλεσμα είναι η συγκάλυψη της αλήθειας. Η απόλυτη αφοσίωση θα είναι αποτέλεσμα της έλξης που ασκεί ο ηγέτης στον λαό μέσω της ανθρωπιάς του και της συντροφικότητάς του».

Ωραία όλα αυτά. Η εφημερίδα θα μας πει αν ζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν;