Η Γαλλία επιβραβεύει τους νοσηλευτές: Πριμ από 500 έως 1.500 ευρώ

Gazzetta team
Η Γαλλία επιβραβεύει τους νοσηλευτές: Πριμ από 500 έως 1.500 ευρώ
Πριμ από 500 έως 1.500 ευρώ θα καταβληθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό στην Γαλλία για την «μάχη» τους ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Η Γαλλία θα καταβάλει στο νοσηλευτικό προσωπικό ένα πριμ από 500 μέχρι 1.500 ευρώ σε αναγνώριση των προσπαθειών του στη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού, μετά τη δημοσίευση σήμερα του σχετικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Όλα τα μέλη του νοσοκομειακού προσωπικού θα λάβουν 500 ευρώ, ενώ αυτά που εργάσθηκαν στις ζώνες που επλήγησαν περισσότερο από την επιδημία ή σε ιδρύματα που υποδέχθηκαν ασθενείς με Covid-19 θα λάβουν 1.500 ευρώ.

Αυτό το «έκτακτο πριμ», το οποίο θα είναι αφορολόγητο, θα καταβληθεί στα πρόσωπα «που έφεραν σε πέρας τα καθήκοντά τους με αποτελεσματικό τρόπο» στα δημόσια ιδρύματα υγείας «από την 1η Μαρτίου μέχρι την 30η Απριλίου 2020», διευκρινίζεται στο διάταγμα.

Το πριμ αυτό είχε ανακοινωθεί στα τέλη Μαρτίου από τον αρχηγό του γαλλικού κράτους. Όμως η καταβολή του εξακολουθούσε να εξαρτάται από τη δημοσίευση αυτού του διατάγματος που είχε αρχικά ανακοινωθεί για τις αρχές Μαΐου, αλλά αποτελεσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων.

Την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Σιμπέτ Ντιαγέ είχε κάνει λόγο για μια ρύθμιση «στις πληρωμές του Μαΐου ή του Ιουνίου».

Αυτά τα αφορολόγητα πριμ θα κοστίσουν συνολικά στο δημόσιο 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.