Η διάδοχη κατάσταση στην Β. Κορέα αν πεθάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν (vids)

Gazzetta team
Η διάδοχη κατάσταση στην Β. Κορέα αν πεθάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν (vids)
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήδη στο εξωτερικό βρήκαν την διάδοχη κατάσταση σε περίπτωση που πεθάνει.

Από χθες το βράδυ έχει κυκλοφορήσει από το CNN οτι ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη. Ωστόσο, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από τη στιγμή που μιλάμε για μία χώρα όπως η Β. Κορέα που τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν είναι και από τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Το γεγονός όμως οτι απουσίαζε από τις εκδηλώσεις προς τιμή του παππού του, Κιμ Σουνγκ στις 15 Απριλίου και έκτοτε δεν έχει κάνει την εμφάνισή του, δείχνει πως όντως κάτι συμβαίνει, καθώς η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στις 11 του μήνα στην συζήτηση για τα μέτρα σχετικά με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα βέβαια με τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία δεν φημίζονται και για την εγκυρότητά τους, την προηγούμενη εβδομάδα είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Συρίας, Ασάντ ενώ ευχήθηκε και σε μία Βορειοκορεάτισσα που συμπλήρωσε τα 100 χρόνια ζωής.

Και αν γίνει το μοιραίο;

Το ερώτημα που δημιουργήθηκε σε πολλούς, μόλις έγινε γνωστή η περιπέτεια με την υγεία που αντιμετωπίζει ο 36χρονος ο ηγέτης της χώρας, είναι ποιος θα τον διαδεχθεί σε περίπτωση που πεθάνει. Σύμφωνα λοιπόν με τον Cheong Seong-Chang του Sejong Institute της Νοτίου Κορέας, δεν πρόκειται για αντικαταστάτη, αλλά για αντικαταστάτρια...

Ο λόγος για την αδελφή του, Kim Yo-jong, η σχέση του με την οποία έχει περάσει από διάφορα φάσεις... Οι δυο τους είχαν αναπτύξει ισχυρές σχέσεις, μένοντας μαζί από το 1996 έως και το 2000 στην Ελβετία, με αποτέλεσμα όταν το 2014 όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε αντιμετωπίσει και τότε ένα πρόβλημα να υγείας, να πάρει στα χέρια της τα ηνία της χώρας.

Ωστόσο τον Απρίλιο του 2019 αποχώρησε από την κυβέρνηση, αλλά επέστρεψε τον περασμένο μήνα, δίνοντας τροφή στα σενάρια διαδοχής.