Χαράρι: «Θα διάλεγα την Ελλάδα και όχι τις ΗΠΑ για παγκόσμιο ηγέτη σήμερα» (vid)

Gazzetta team
Χαράρι: «Θα διάλεγα την Ελλάδα και όχι τις ΗΠΑ για παγκόσμιο ηγέτη σήμερα» (vid)
Ο κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος Χαράρι, συγγραφέας του περίφημου ''Homo Deus'', είπε στην εκπομπή του Τζέιμς Κόρντεν πως αν έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για παγκόσμιο ηγέτη σήμερα, «να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης κατά του κορονοϊού, κατηγορηματικά θα επέλεγα την Ελλάδα»!

Με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον κορονοϊό μίλησε στην εκπομπή ''The Late Late Show with James Corden'' ο κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος και συγγραφέας Γιουβάλ Νόα Χαράρι -που έχει γράψει, μεταξύ άλλων, το περίφημο «Homo Deus-Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος».

Παράλληλα, εξέφρασε έντονες επικρίσεις για τις ΗΠΑ και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για το ποιος πρέπει να διευθύνει τον κόσμο σήμερα, να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης απέναντι στον κορονοϊό, κατηγορηματικά θα διάλεγα την Ελλάδα»!

Για να του απαντήσει ο Τζέιμς Κόρντεν «ουάου, αυτό είναι πολύ καταθλιπτικό»...

Ο Χαράρι τόνισε συγκεκριμένα πως «οι ΗΠΑ, που είχαν τον ρόλο του παγκόσμιου ενήλικα και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τον Έμπολα ή την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους και τα συμφέροντά τους. Και αν δούμε τι έγινε στο εσωτερικό των ΗΠΑ στην επιδημία, τότε ίσως δεν είναι και τόσο κακό που δεν ανέλαβε την ευθύνη για όλον τον κόσμο. Γιατί πηγαίνει χειρότερα σχεδόν από κάθε άλλη χώρα. Όχι μόνο σε σύγκριση με την Κίνα. Αν τη συγκρίνεις με τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία. Ακόμη και με την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει μια φανταστική δουλειά για να περιορίσει αυτή την επιδημία.

Εάν είχα να διαλέξω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για το ποιος πρέπει να διευθύνει τον κόσμο σήμερα, να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης, κατηγορηματικά θα διάλεγα την Ελλάδα»!