Συναγερμός στην Ιαπωνία: Πρόβλεψη για 400.000 θανάτους και 850.000 ασθενείς με αναπνευστήρα

Gazzetta team
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Πρόβλεψη για 400.000 θανάτους και 850.000 ασθενείς με αναπνευστήρα
Η Ιαπωνία καλεί τους πολίτες να απομονωθούν ενώ αναφορές σε εγχώρια ΜΜΕ προειδοποιούν για τον κίνδυνο να χαθούν έως και 400.000 ζωές

Η Ιαπωνία κάλεσε σήμερα τους πολίτες της να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης προειδοποιούν ότι μπορεί να χαθούν έως και 400.000 ζωές λόγω του κορονοϊού εάν δεν υπάρξουν άμεσα ενέργειες.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η Ιαπωνία, που διενεργεί τεστ μόνο σε ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα του κορονοϊού, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει πάνω από 9.000 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών που προσβλήθηκαν από τον ιό σε κρουαζιερόπλοιο, με σχεδόν 200 θανάτους.

Μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επικαλέστηκαν πρόβλεψη του υπουργείου Υγείας, η οποία δεν έχει κοινοποιηθεί και η οποία ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φθάσει το επίπεδο των 400.000 εάν δεν ληφθούν μέτρα ελέγχου της επιδημίας. Αναφέρεται επίσης η εκτίμηση ότι έως 850.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν αναπνευστήρα.

Η Ιαπωνία καταγράφει αύξηση στον ρυθμό εμφάνισης των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα στο Τόκιο. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις συνθήκες αυτές κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και έξι ακόμα περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Οσάκα, και θέτοντας ως στόχο τη μείωση των κοινωνικών επαφών κατά 70%.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την έκκληση προς τους πολίτες να απομονωθούν στα σπίτια τους και προς τις επιχειρήσεις να κλείσουν, αν και δεν προβλέπονται πρόστιμα ή κυρώσεις για τη μη συμμόρφωσή τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα κάλεσε τους πολίτες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο της.

Η ιαπωνική πρωτεύουσα ανακοίνωσε σήμερα 127 νέα κρούσματα, με τουλάχιστον 327 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο Kyodo.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης -ο Τακάσι Τακάι από το Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας- αναγκάστηκε σήμερα να παραιτηθεί από το κόμμα του ύστερα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία επισκέφθηκε μπαρ στο Καμπουκίτσο, στην περιοχή με τα ‘κόκκινα φανάρια’ στο Τόκιο, παρά τις εκκλήσεις για παραμονή στο σπίτι.

Και ενώ ο Σούγκα ζητά συνεργασία, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υφίσταται πιέσεις να αυξήσει κατά 100.000 γεν (935 δολάρια) το επίδομα για κάθε πολίτη επιπρόσθετα του πακέτου μέτρων στήριξης ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων που περιλαμβάνει καταβολή 300.000 γεν στα νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα έχει μειωθεί λόγω της πανδημίας.

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να λάβει μια απόφαση και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πολίτες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντησή του με τον Άμπε ο Νατσούο Γιαμαγκούτσι, επικεφαλής του κόμματος Κομέιτο που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.