Το διάγγελμα Μακρόν ξεπέρασε το Γαλλία-Βραζιλία και το Αγγλία-Γερμανία (vid)

Gazzetta team
Το διάγγελμα Μακρόν ξεπέρασε το Γαλλία-Βραζιλία και το Αγγλία-Γερμανία (vid)
Την ομολογία αποτυχίας του Εμάνουελ Μακρόν είδαν 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ξεπερνώντας την τηλεθέαση που είχε κάνει ο τελικός με την Βραζιλία το 1998.

Λίγο μετά τις 20:00 χθες το βράδυ, ο Εμάνουελ Μακρόν εμφανίστηκε σε ταυτόχρονη σύνδεση σε πολλά κανάλια της Γαλλίας και ουσιαστικά ομολόγησε πως απέτυχε να παρουσιάσει την χώρα έτοιμη να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό («Όμως, η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίση. Όλοι μας αντλούμε τις συνέπειες»)

Τα όσα είπε, παρακολούθησαν συνολικά 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι, συγκεντρώνοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών ΜΜΕ, το 94% των τηλεθεατών. Ο αριθμός αυτός μάλιστα, συνιστά νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας κατά 13 εκατομμύρια τον τελικό με την Βραζιλία, στο Μουντιάλ του 1998.

Αγγλικά μέσα, αναφέρουν πως ξεπέρασε ακόμα και το δικό τους ρεκόρ που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πίσω στο 1966. Τότε, τη νίκη επί της Γερμανίας την είχαν δει 32,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η τηλεοπτική μετάδοση πάντως με τους περισσότερους ανθρώπους που την έχουν παρακολουθήσει, παραμένει η προσγείωση στο φεγγάρι, στις 20 Ιουλίου του 1960.

Περίπου 650 εκατομμύρια άνθρωποι την είχαν δει, κάτι που με τα δεδομένα της εποχής, αντιστοιχούσε στο 1/5 του πληθυσμού της γης.