Κορονοϊός: «1,6 εκατομμύρια Γάλλοι θα μπορούσαν να έχουν προσβληθεί»

Gazzetta team
Κορονοϊός: «1,6 εκατομμύρια Γάλλοι θα μπορούσαν να έχουν προσβληθεί»
Συνολικά, 56.154 ασθενείς με συμπτώματα του κορονοϊού, καταγράφηκαν το διάστημα μεταξύ 17 Μαρτίου και 3 Απριλίου από 2.048 γιατρούς παθολόγους, σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια

Σχεδόν 1,6 εκατομμύρια Γάλλοι θα μπορούσαν να έχουν προσβληθεί, σε αυτή τη φάση, από τον κορονοϊό SARS CoV-2, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που έδωσε σήμερα το συνδικάτο γενικών γιατρών MG France, βασιζόμενο σε έρευνα που διεξήγαγαν παθολόγοι στη χώρα.

Συνολικά, 56.154 ασθενείς με συμπτώματα της covid-19 καταγράφηκαν το διάστημα μεταξύ 17 Μαρτίου και 3 Απριλίου από 2.048 γιατρούς παθολόγους, σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Προβάλλοντας αυτά τα αποτελέσματα στο σύνολο των γιατρών παθολόγων στη Γαλλία, η συνδικαλιστική ένωση υπολογίζει σε 1,67 εκατομμύρια τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτήν την περίοδο, μια εκτίμηση που κρίνεται «λογική» δεδομένης της μεταδοτικότητας του ιού.

«Προφανώς, πρόκειται για μια εκτίμηση», υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της MG France, Ζακ Μπατιστονί.

«Όμως, δίνει μια ιδέα του εύρους» εκτιμά ο ίδιος, επιμένοντας στη διαφορά μεταξύ του αριθμού των Γάλλων που έχουν προσβληθεί και του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται (σχεδόν 60.000 σύμφωνα με το Σύστημα Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας).

Περίπου 1,6 εκατομμύρια, «είναι πολλοί, σε σύγκριση με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται, όμως είναι λίγοι, εάν το συσχετίσουμε με το σύνολο του πληθυσμού» της Γαλλίας, των σχεδόν 67 εκατομμυρίων κατοίκων, σημείωσε ο Μπατιστονί.