Καθηγήτρια του ΜΙT λέει ότι η κοινωνική απόσταση λόγω κορονοϊού έπρεπε να είναι 8 και όχι 2 μέτρα!

Gazzetta team
Καθηγήτρια του ΜΙT λέει ότι η κοινωνική απόσταση λόγω κορονοϊού έπρεπε να είναι 8 και όχι 2 μέτρα!
Τουλάχιστον 8 μέτρα τονίζει καθηγήτρια του ΜΙΤ πως θα έπρεπε να είναι η οδηγία για την κοινωνική απόσταση λόγω κορονοϊού!

Καθηγήτρια του ΜΙΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως οι οδηγίες για κοινωνική απόσταση από 1,5 έως δύο μέτρα, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς και να μην κολλήσουμε κορονοϊό, είναι ανεπαρκείς, καθώς στηρίζονται σε οδηγίες του 1930!

Τις χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως «ανεπαρκείς και υπερβολικά απλοποιημένες», προειδοποιώντας ότι ο ιός μπορεί να ταξιδέψει έως και 8 μέτρα και να παραμείνει στο αέρα επί ώρες.

Πρόκειται για την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), Lydia Bourouiba, η οποία, σε συνέντευξή της στην αμερικανική εφημερίδα USA Today, αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνά της, στην οποία παρουσιάζει (με βίντεο μάλιστα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ) τη δυναμική του βήχα και του φτερνίσματος.

Προειδοποιεί, δε, όπως προαναφέραμε, ότι οι ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές βασίζονται σε ξεπερασμένα μοντέλα της δεκαετίας του 1930.

«Τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνα όλων των μεγεθών μπορούν να εκτοξευτούν σε απόσταση έως και 8,2 μέτρων», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στην έρευνά της σημειώνει, επίσης, ότι «σταγονίδια μπορούν να μολύνουν επιφάνειες» και τα «υπολείμματα τους μπορούν να μείνουν στον αέρα».