Κορονοϊός: Υπερδιπλάσιοι θάνατοι σε μια εβδομάδα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Υπερδιπλάσιοι θάνατοι σε μια εβδομάδα
Ανήσυχος παρουσιάστηκε ο διευθυντής του ΠΟΥ, καθώς η εξάπλωση του ιού είναι ραγδαία με τους θανάτους να υπερδιπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα.

Ανησυχία προκαλεί στον διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ, η ραγδαία εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Την ώρα που έχουμε εισέλθει στον τέταρτο μήνα της πανδημίας, ανησυχώ βαθιά από τη ραγδαία κλιμάκωση και την παγκόσμια διασπορά των κρουσμάτων.

Τις τελευταίες 5 εβδομάδες καταγράφηκε μια σχεδόν εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Στη συνέχεια, τόνισε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 πλέον αγγίζουν το 1 εκατομμύριο! «Τις επόμενες λίγες ημέρες θα φθάσουμε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 50.000 θανάτους παγκοσμίως από τον κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, θέλησε να κάνει έκκληση σε όλο τον κόσμο, λέγοντας: «Πρόκειται για την πρώτη πανδημία που προκαλεί ένας κορωνοϊός (...) και η συμπεριφορά του δεν είναι πολύ γνωστή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πολεμήσουμε αυτόν τον άγνωστο και επικίνδυνο ιό».

Μέχρι τώρα περισσότερα από 865.000 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως, κι από αυτά πάνω από το 50% είναι στην Ευρώπη, ενώ 189.000 είναι στις ΗΠΑ και περισσότερα από 110.000 στην Ασία.