Κορονοϊός: Παραγγελία με μάσκες για Γαλλία κατέληξε στις ΗΠΑ επειδή πλήρωσαν τα διπλά

Gazzetta team
Κορονοϊός: Παραγγελία με μάσκες για Γαλλία κατέληξε στις ΗΠΑ επειδή πλήρωσαν τα διπλά
Στην Κίνα, οι Αμερικάνοι εξαγόρασαν φορτίο αεροπλάνου γεμάτο μάσκες με προορισμό τη Γαλλία, πληρώνοντας τα διπλά, στιγμές πριν την απογείωση!

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Κίνα, δείγμα της εξωφρενικής κατάστασης παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το rt.com, φορτίο αεροπλάνου με μάσκες, που προορίζονταν για τη Γαλλία, εξαγοράστηκε από τους Αμερικανούς την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή με τα διπλάσια χρήματα και πέταξε, τελικά, κατευθείαν για τις ΗΠΑ!

Όπως τονίζει, δε, ο Renaud Muselier, πρόεδρος της περιφέρειας της Προβηγκίας, που περίμενε τις μάσκες, το deal έγινε με μετρητά, επί τόπου, σχεδόν στον... αεροδιάδρομο, λίγες στιγμές πριν την απογείωση! Και κάπως έτσι, απλά, το αεροπλάνο άλλαξε δρομολόγιο.

«Είχαμε κάνει την παραγγελία και μάλιστα, δώσαμε και προκαταβολή. Το πρωί, στο αεροδρόμιο της Κίνας, η παραγγελία εξαγοράστηκε από τους Αμερικανούς σε μετρητά και το αεροπλάνο που ήταν να ταξιδέψει για τη Γαλλία, πέταξε κατευθείαν για τις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά!

Με τον Muselier επικοινώνησε, εξάλλου και η Liberation, αλλά δεν ήθελε να δώσει συνέχεια, επιβεβαιώνοντας ωστόσο το εξής: «Πράγματι, οι μάσκες γίνονται σπάνιες και οι Αμερικανοί τις αγοράζουν οπουδήποτε και αν τις βρούνε, χωρίς να τους νοιάζει η τιμή».

Μια ανώνυμη πηγή, μάλιστα, είπε στη γαλλική εφημερίδα ότι «πληρώνουν τα διπλάσια χρήματα πριν καν δουν το εμπόρευμα»!