Ιταλία: Παρατέινεται για δύο εβδομάδες η απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων

Gazzetta team
Ιταλία: Παρατέινεται για δύο εβδομάδες η απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων
Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και καταστημάτων θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Απριλίου στη γειτονική χώρα.

Η κατάσταση στην Ιταλία θυμίζει σκηνές πολέμου. Την τελευταία ημέρα 889 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό και ο αριθμός έφτασε τους 10.023, ενώ τα κρούσματα έφτασαν σύνολο τα 92.472.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατο να μπει η γειτονική χώρα σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς και πάλι και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν για δύο εβδομάδες ακόμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και των καταστημάτων ίσχυε μέχρι τις 3 Απριλίου, με τα τωρινά δεδομένα, όμως, θα παραταθεί μέχρι τις 17 Απριλίου.

Έπειτα, αν σημειωθεί δραστική μείωση κρουσμάτων και μεταδόσεων (δείκτης μεταδοτικότητας χαμηλότερος από ένα) ενδέχεται να ξαναρχίσουν σταδιακά να ανοίγουν μαγαζιά και χώροι εργασίας.

Οι εμπορικές δραστηριότητες , στις οποίες η επαφή των πελατών είναι πιο στενή (όπως καφέ και εστιατόρια), αλλά και χώροι όπως θέατρα και κινηματογράφοι, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αναμένεται να ανοίξουν μετά από όλους τους υπόλοιπους. Όσον αφορά τα σχολεία, η ιταλική κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει ότι θα υπάρξει μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα.

Ακόμα, ενόψει του Καθολικού Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται στις 12 Απριλίου, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αστυνομίας και καραμπινιέρων στους δρόμους των ιταλικών πόλεων, ώστε να μην αυξηθεί, επικίνδυνα, η κυκλοφορία των πολιτών.