Ιταλία: Από 400 έως 3.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν σέβονται τα μέτρα

Gazzetta team
Ιταλία: Από 400 έως 3.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν σέβονται τα μέτρα
Ο Τζουζέπε Κόντε μίλησε για το νέο διάταγμα της Ιταλικής Κυβέρνησης και ανακοίνωσε τα πρόστιμα που θα βάζει στους παραβάτες της καραντίνας και σε όσους δεν σέβονται την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στο τέλος του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης (24/03), ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, υποστήριξε πως:

«Συζητιέται το γεγονός ότι η κατάσταση "εθνικής έκτακτης ανάγκης" θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Από το τέλος Ιανουαρίου αποδεχθήκαμε την κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, όταν ο ΠΟΥ έκανε λόγο για πανδημία. Αυτή ορίστηκε μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλά δεν σημαίνει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν μέχρι αυτή την ημερομηνία».

Όσο για το νέο διάταγμα και τι προβλέπει, είπε: «Σε όποιον μετακινείται χωρίς βάσιμη αιτία, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 400 μέχρι και 3.000 ευρώ. Προωθείται η εναρμόνιση των μέτρων των περιφερειών και της κυβέρνησης της Ρώμης για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά οι περιφέρειες, αν χρειαστεί, έχουν το ελεύθερο να υιοθετούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, για ειδικά, κατά τόπους, προβλήματα».

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός πρόσθεσε στο τέλος: «Μόλις μπορέσουμε, θα επιστρέψουμε στην κανονική μας καθημερινότητα».

Επίσης, σημειώθηκε πως οι εμπορικές επιχειρήσεις που δεν σεβάστηκαν τους περιορισμούς, θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά για διάστημα μέχρι και ενός μηνός